Potanın pes etmeyen yıldızı

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı'nın, 20 yaşındaki başarılı oyuncusu Ecrin Köse, hedefinin A Milli Takım'da ve Amerika'da oynamak olduğunu belirtti.
Potanın pes etmeyen yıldızı

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı'nın, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıklarına Ramazan Bayramı için verdiği arada Samsun'daki ailesini ziyaret eden Ecrin Köse, üç yıldır Kadınlar Birinci Ligi'nde oynadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Başlarda konuşanlarla basketbol oynarken zorlandım. Takımla iletişimde sıkıntılar yaşıyor, hocamın dediklerini anlamıyordum. Takımdan bir arkadaşım bu konuda bana destek oluyor. O sayede hocayla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Zamanla birbirimize alıştıkça da bu iletişim eksikliği ortadan kalkıyor. Hedefim A Milli Takım ve Amerika'da oynamak."

9 aylık bebekken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybeden Ecrin, cihazla kısmen duyabiliyor ve aldığı eğitimler sayesinde ailesiyle işaret dili kullanmadan anlaşabiliyor.

Öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 yaşında basketbola başladığını anlatan Ecrin, 14 yaşında Samsun Basketbol Kulübünde oynamaya başladığını dile getirerek, "O günden bu yana basketbola tutku ile bağlıyım. Şu an 55 Gençlik ile Kadınlar Birinci Ligi'nde mücadele ediyorum." açıklamasını yaptı.

"Basketbol sahasından ayrılamıyorum"

Çocuk yaşta Samsun Doğupark'taki potalarda basketbol oynamaya başladığını belirten Ecrin, "Tek kız bendim. Hep erkeklerle oynuyordum. Düştüğümde ya da faul olduğunda tekrar ayağa kalkıyordum. Pes etmiyordum. Annem ve babam beni burada izliyordu. Hadi eve gidiyoruz dediklerinde 'Hayır gitmek istemiyorum' diyordum. Sıcak da olsa ayrılmıyordum." sözleriyle basketbol sevgisini anlattı.