Prandelli Mancini'nin izinde!

Prandelli'nin 44 maçta 44 farklı 11'e şans veren Mancini gibi başvurduğu deneme-yanılma yöntemi ister istemez yanlışları beraberinde getirdi. Olcan'ın kadro dışı kalması, Yasin'in sağ bekte oynaması en tartışılan hamlelerdi
Prandelli Mancini'nin izinde!

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal yönetiminin seçim kararının yanı sıra alınan kötü saha sonuçları camiayı tedirgin ederken teknik direktör Cesare Prandelli de daha 3 haftada kredisini tüketmeye başladı. İdeal kadrosunu bir türlü oturtturamayan İtalyan teknik adam, tıpkı meslektaşı Roberto Mancini gibi farklı on birler deniyor; deneme yanılma yöntemi ise ister istemez Prandelli'yi teknik açıdan hataya zorluyor.

Roberto Mancini, Galatasaray takımının başında çıktığı ilk 44 maçta 44 farklı n bir sahaya sürerken Prandelli de Galatasaray ile 5 resmi maçında 5 farklı isimlerle kadroyu kurdu.

İtalyan teknik adam ın oynattığı futbol ve Anderlecht, Balıkesirspor maçlarında kaybedilen puanlar bardağı taşıran son damla oldu.

Prandelli'nin Balıkesir'deki yanlışları...

1- YASİN'DEN SAĞ BEK YAPTI: Cesare Prandelli'nin son Balıkesirspor karşılaşmasında eleştirildiği noktalardan biri de sol açık oynayan Yasin Öztekin'e sağ bekte şans vermesi oldu.

2- FORMSUZ İSİMLERİ KESMEDİ: Prandelli'nin kredisini azaltan bir diğer olay ise formsuz oyuncuları oynatmakta ısrar etmesi oldu. Tribünlerin Anderlecht maçında ıslıkladığı Selçuk İnan'dan vazgeçmeyen Prandelli, ilginç kadro tercihleriyle gündeme geldi.

3- OLCAN'I KADRO DIŞI BIRAKTI: Teknik direktör Prandelli'nin Olcan Adın'ı kadro dışı bırakması sadece futbolcuları ve taraftarları değil, yöneticileri de şaşırttı. Hatta bazı yöneticilerin 4 milyon Euro'ya transfer edilen Olcan'ın henüz ligin 3. haftasında kadro dışı bırakılmasını eleştirdiği öğrenildi.

4- TEK FORVETTE ISRARCI OLDU: İtalyan teknik adamın bir başka eleştirildiği nokta ise gol atamayan takımı tek forvetle oynatması oldu. Prandelli'nin Burak Yılmaz'ı ısrarla tek forvet oynatması eleştirilirken, tecrübeli hoca, bu durumu '5 forvetle de oynasak gol atamayız' şeklinde savundu.

5- YERLİ YARDIMCI İSTEMİYORTakımın başına geldiği günden bu yana yerli yardımcı antrenör istemeyen Prandelli, rakiplerini maç kasetleriyle çözmeye çalışıyor. İtalyan teknik adamın bu inadının takıma zarar verdiği görüşü hakim.

Tek farkı babacanlığı

Prandelli, her maça farklı 11'le çıkma özelliğiyle Mancini ile benzerlik gösterse de vatandaşından bir konuda farkı dikkat çekiyor. Mancini, genellikle puan kayıpları sonrasında futbolcularını ortaya atmaktan çekinmezken Prandelli ise geldiği günden bu yana babacan tavırlar sergiliyor. Prandelli, Balıkesirspor yenilgisi sonrası da bu tavrına devam etti. İlk kez sağ bekte şans verdiği Yasin Öztekin'e moral veren tecrübeli teknik adam, oyuncusunun performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarına daha hırslı bir şekilde devam etmesini istedi.

Başkan'a düğün tepkisi

G.Saray'ın Balıkesir deplasmanında hiçbir yöneticinin olmaması tepki çekerken Başkan Ünal Aysal'ın maç sırasında İstanbul'da yönetici Emir Sarıgül ile birlikte bir düğüne katılması taraftarın sabrını daha da taşırdı. Aysal'ın düğünde eğlenmesine sinirlenen taraftarlar, sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

Mehmet Helvacı nabız yokluyor

G.Saray'da yapılacak kongre öncesi eski yöneticilerden Mehmet Helvacı'nın çağrısına uyan ve dün akşam toplanan grubun henüz bir başkan adayı belirlemediği öğrenildi. Toplantıya Helvacı'nın dışında adı geçen başkan adaylarının katılmadığı ancak yakın çevrelerindeki insanların iştirak ettiği öğrenildi. Görüşmede divan toplantısının muhasebesi yapıldığı, 2 Ekim'e kadar aday belirleme ve kongre öncesi Divan Kuruluna olağanüstü toplantı çağrısı yapma kararı aldığı öğrenildi.

Aysal'ın sportif direktörü Denizli

Başkan Ünal Aysal olağanüstü kongrede aday olup olmayacağına henüz karar vermezken, çalışmalarına devam ediyor. Haldun Üstünel'i büyük ölçüde ikna eden Aysal'ın sürprizi ise Mustafa Denizli. Tecrübeli teknik adamın ismi yeni dönemde sportif direktörlük için geçiyor. Aysal, Prandelli'den önce teknik direktör olarak Denizli ile görüşmüştü.

Dortmund'da sakat sayısı 6'ya çıktı

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda G.Saray ile birlikte yer alan Borussia Dortmund'da Henrikh Mkhitaryan da sakatlandı. Mainz maçında sakatlanan orta saha oyuncusu 4 hafta sahalardan uzak kalacak. Böylece Dortmund'daki sakat sayısı 6'ya yükseldi. (Nuri Şahin, Marco Reus, Blaszszykowski, İlkay Gündoğan ve Kirch)

Yerli-yabancı ayrımı yeniden gündemde

Galatasaray'da sık sık gündeme gelen ancak her seferinde hasıraltı edilen yerli-yabancı ayrımı yeniden tartışılmaya başlandı. Son olarak Felipe Melo ile Selçuk İnan arasındaki' twitter sorunu' tatlıya bağlansa da yerli-yabancı ayrımı yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Mali yönden sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'da yabancılara maaşların ödendiği dedikodusunun, yerlileri rahatsız ettiği öğrenildi. Ayrıca Melo'nun Selçuk ve Burak'ın taraftarlardan büyük tepki aldığı Anderlecht karşılaşması sonrası taraftara üçlü çektirmesi yerli futbolcuları rahatsız ettiği bildirilirken, futbolcuların pas atma konusunda bile anlaşmazlık yaşaması dikkatlerden kaçmayan en büyük sorunlardan. Balıkesirspor maçında ise bu durum açıkça görüldü.