'Prensip olarak ne AB ile ne Rusya ile...'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasında çelişki bulunmadığını belirterek, "Çıkarlarımız neyse biz onu yaparız. Bizim prensip olarak ne AB ile ne de Rusya ile problemimiz var." dedi.
'Prensip olarak ne AB ile ne Rusya ile...'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasında çelişki bulunmadığını belirterek, "Bir tarafta AB, bir tarafta Rusya. Her ikisi ile de yola devam edebiliriz. Bu bir çelişki değildir. Bu birbirine alternatif de değildir, rekabet de değildir. Çünkü bizim çıkarlarımız neyse biz onu yaparız. Bizim prensip olarak ne AB ile ne de Rusya ile problemimiz var." dedi.

AK Parti Korkuteli İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, son günlerde Türk dış politikasında bir hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, çok yönlü bir dış politika izlediklerini kaydetti.

Rusya ve İsrail ile ilişkileri normalleştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu,"Esasen bir tarafta Rusya bir tarafta İsrail bir de arada terör saldırısı gündemi arasında Bürüksel'e giderek bir fasıl açtırdık. Bu biraz gözlerden kaçtı. Vizesiz seyahatle ilgili önemli mesafeler kat ettik. Görüldüğü üzere Türkiye çok yönlü bir dış politika izliyor. Türkiye'nin aslında kimseyle problemi yok. Biz diklenmeden dik duruyoruz. Haksızlık karşısında susmuyoruz. Yani dilsiz şeytan olmuyoruz. Hep doğruları söylüyoruz ve mazlumların yanında oluyoruz." diye konuştu. 

Tüm bu politikalarının birbiriyle çelişmediğinin altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bir tarafta AB, bir tarafta Rusya. Her ikisi ile de yola devam edebiliriz. Bu bir çelişki değildir. Bu birbirine alternatif de değildir, rekabet de değildir. Çünkü bizim çıkarlarımız neyse biz onu yaparız. Bizim prensip olarak ne AB ile ne de Rusya ile problemimiz var. İşte bir gün önce gittik bir fasıl açtık ve vizesiz seyahatle ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Oradan akşam Rusya'ya geçtik ve dün akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldik. Çok faydalı bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımızın görüşmesinden sonra belirlenen hedeflere nasıl gideceğimizi konuştuk.Bundan sonra bakanlarımız ve bürokratlarımız bir araya gelecek. Cumhurbaşkanımız da Putin ile bir araya gelecek. Yol haritamızı belirledik."