Preşeva bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Sırbistan'ın güneyindeki Preşeva bölgesinde bir grup, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.
Preşeva bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Sırbistan'ın güneyindeki Preşeva bölgesinde bir grup, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişimine tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Preşeva Kültür Evi'nde kendi inisiyatifleriyle toplanan grup, "Preşeva vadisi seninle" sloganıyla düzenlediği gösteride, Türkiye'nin seçilmiş hükümet tarafından yönetildiği ve hiçbir kuvvetin milli iradeye karşı gelemeyeceği mesajı verdi.

Protestonun organizatörlerinden Arnavut kökenli Erkan Lufiu, gösteriyle Türk devletine desteklerini göstermek istediklerini ifade etti.

Türkiye'deki darbe girişimin Arnavut medyasının "ne denli aşağılık" olabileceğini de ortaya çıkardığını vurgulayan Lutfiu, Arnavut medyasının "bu ahlaksız ateşi propagandalarıyla körüklemekte tereddüt etmediğini" kaydetti.

Lutfiu, düzenledikleri Türkiye'ye destek gösterisinin olumsuz yorumlanmaması gerektiğini belirterek, "Protesto için değil, sadece Türk kardeşlerimize ve Türkiye devletine dayanışma mesajlarımızı iletmek için toplandık." ifadesini kullandı.

Üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler giyenler arasında her yaştan katılımcı olduğu gözlendi.

Gösteriye katılan yaşlı bir kadın Türk halkına desteklerinin çok büyük ve güçlü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Allah'ım sen Erdoğan'ı hiçbir zaman başımızdan eksik etme. Türkiyemizi, Erdoğan'ı, tüm Türk milletini ve dünyadaki tüm Müslümanları desteklemek için meydana çıktık. Gerekirse Türkiye'ye de giderim, tankın önüne çıkarım. Ben ölümü bile göze alırım. Benim kalbimde iman var. Biz vatanımız için çocuklarımızı da canımızı da her şeyimizi veririz."