Wagner lideri Prigojin uçak kazasında ölmemiş!

Siyasi analist Solovey, Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında ölmediğini, hayatta olduğunu ve intikam hazırlıkları yaptığını öne sürdü. Haber Rusya gündemine bomba gibi düştü. Putin'in yeni bir isyana karşı 'hazır olun' talimatı verdiği iddia edildi.
Wagner lideri Prigojin uçak kazasında ölmemiş!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve üst düzey askeri yönetimine karşı başlattığı başarısız isyanla dünya gündemine oturan paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Prigojin 23 Ağustos tarihinde Moskova yakınlarında gerçekleşen gizemli bir uçak kazasında hayatını kaybetti açıklanmıştı.

CENAZE TÖRENİ BASINA KAPALI YAPILDI

Prigojin'in cenazesi basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi. Wagner grubundan yapılan açıklamada, Rusya’nın St Petersburg şehrinde düzenlenen cenaze töreninin kapalı formatta gerçekleştirildiği, Prigojin'e veda etmek isteyenlerin Porokhovskoye mezarlığını ziyaret edebileceği duyuruldu.

ORTALIĞI KARIŞTIRAN İDDİA: PRİGOJİN HAYATTA VE ÖZGÜR

Rus siyasi analist Dr Valery Solovey, Putin'in gitmeyi reddettiği cenaze törenine rağmen Prigojin'in hayatta ve tamamen özgür olduğunu iddia ediyor.

"UÇAKTA PRİGOJİN'İN DUBLÖRÜ VARDI"

Moskova'nın ajan ve diplomat yetiştiren prestijli okulu, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) eski bir profesör olan Solovey'e göre, "Rusya Güvenlik Konseyi tarafından planlanan suikastten Prigojin'in kurtulmayı başardığını ve intikam almayı planlığını" iddia eti. Rus yetkilileri yalan söylemekle suçlayan Solovey, suikast girişiminin uçağa Prigojin yerinde dublörünün binmesi nedeni ile başarısızlığa uğradığını iddia ediyor.

YENİ HABER: Selçuk Özkan

Etiketler :