Prof. Dr. Gökmenoğlu toprağa verildi

Yeni Haber - A. Akif Solak
Prof. Dr. Gökmenoğlu toprağa verildi
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Merhum Gökmenoğlu’na yapılan son görevde Konya protokolü, Sivil Toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sevenleri Gökemnoğlu’nu yalnız bırakmadı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu, Seydişehir'de katıldığı Üniversite Senato Toplantısı'nın ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre Gökmenoğlu'na kalp krizi geçirdiği sırada birlikte olduğu doktor arkadaşları ilk müdahaleyi yaptıkları ancak, müdahaleye cevap vermediği belirtildi.
CENAZE NAMAZINA KATILIM YOĞUNDU
Gökmenoğlu öğlen namazına müteakip, İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’na defnedildi. Merhum Gökmenoğlu, Konya Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler ile iç içe olarak tüm Konya’nın tanıdığı biri olması nedeniyle, cenazesine de katılım yoğundu. Gökmenoğlu’nun son yolculuğunda Büyük birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Ak Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu ve Mustafa Kabakcı, NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, NEÜ ve Selçuk Üniversitesi’nden bir çok Öğretim görevlisi hocalar, eski ve yeni öğrencileri ile sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze namazından önce sevenleri Gökmenoğlu hakkındaki düşüncelerini paylaştı. 
HİZMET EHLİ BİR İNSANDI
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu bilimsel ve akademik çalışmalarının yanı sıra, çeşitli Sivil toplum örgütlerindeki hizmetleriyle de tanınan bir isimdi. Öğrencileri ve üniversitedeki çalışma arkadaşları tarafından takdirle görülen Gökmenoğlu, oldukça sevilen biriydi. Merhum Gökmenoğlu hakkında düşüncelerini paylaşan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, “30 yıldan fazladır hocamla beraberdik. Çok üzgünüm. Hocamız çok neşeli bir insandı. Neşe kaynağı bir insandı. Ben inanıyorum ki ölüme de gülerek gitti.” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, “Hassas, naif bir insandı. Bilimsel ve fiziksel ağırlığının yanında o iyi bir insandı. Hizmet ehli bir insandı. Sivil Toplum kuruluşları ile barışık, iç içe biriydi. Öğrencileri ve her kesimle barışık bir insandı. Allah tahsilatını affetsin.” diye konuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri Halil İbrahim Çelik de, Facebook hesabından yaptığı açıklamada merhum Gökmenoğlu ile ilgili olarak, “Bir İnsanı tanımak için birlikte çalışmak, birlikte yolculuk yapmak, birlikte yemek yemek, alışveriş yapmak yeterli görülürmüş ya; Hüseyin Tekin Gökmenoğlu hocam ile bir yılı aşkın birlikte çalışma süremizde yukarıdakilerin hepsini yaptık. O iyi bir adam, iyi bir mümindi. Benim için, Müdür, Hoca olmasının ötesinde bir ABİ idi. Allah Rahmet Eylesin. Mekanı Cennet Olsun.” İfadelerini kullandı. Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü saygıdeğer hocam Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu'nun ani vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Rabbimden kendisine rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Geride kalan mızrabı kırık bir saz ve hoş namelerle dolu hatıralardır. Rabbim tüm müminleri cennette buluşturup beraberce haşretsin inşallah.” diye konuştu.
HÜSEYİN TEKİN GÖKMENOĞLU KİMDİR?
1961 yılında Kastamonu’nun Araç İlçesinin Akıncılar Köyünde doğdu. İlköğrenimini, babasının memuriyeti sebebi ile bulunduğu Daday’ın Akpınar Köyünde yaptı. Orta öğrenimini, parasız yatılı olarak, orta ve lise kısmıyla beraber 1978 yılında Göl Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl tekrar üniversite sınavlarına girerek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevliliği sınavını kazanarak akademik hayata başladı. 1987 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1988 de avukatlık stajı yaptı. 1991 yılında, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “İslam Hukukunda Şahsiyet Hakları” konulu teziyle “doktor” oldu. 1997 yılında “İslâm Kamu Hukuku ve Siyaset Teorisinde Şûrâ” konulu çalışmasıyla “doçentlik ve 2004 yılında ise “Ribâ-Faiz, İslam ve Reel İktisat” isimli takdim teziyle “profesör” ünvanını aldı. Birçok yüksek lisans ve doktora çalışmasını danışman olarak yönetti. Y.Lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük jürilerinde görev yaptı. 2012 itibariyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünü yürüttü. Mehir Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. Üniversite Senatosu Üyeliğinde de bulundu. Evli ve dört çocuk babasıydı. Almanca ve Arapça bilmekteydi.