Prof.Dr. Zekeriya Mızırak’a önemli görev

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, rektör yardımcılığı görevine getirildi.
Prof.Dr. Zekeriya Mızırak’a önemli görev

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) Prof.Dr. Cem Zorlu’nun hafta başında rektörlük görevini devralmasıyla yeni dönem başladı.

Rektör yardımcılığı görevine de ilk atama yapıldı. Bugüne kadar birçok önemli akademik çalışmanın altına imza atan ve farklı idari görevlerde bulunan Prof.Dr. Zekeriya Mızırak, rektör yardımcılığı görevine getirildi.

Mızırak yeni görevine başladı. 

Prof.Dr. Zekeriya Mızırak kimdir?
 
1969 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra yükseköğrenimi için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1990 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, doktorasını da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Anabilim dalında tamamladı.

2005 yılında Yardımcı Doçent olarak Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine atandı. 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri Ball State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesine geçti. 2018 yılında Profesör oldu. Üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisat Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etti. Başbakanlık Kanunlar Kararnameler Genel Müdürlüğünde Ekonomik ve Mali İşler Dairesinde Uzman, Sanayi Bakanlığına bağlı Türk Standartları Enstitüsünde Genel Sekreter, Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesinde Başkan ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde de kurucu Genel Sekreter olarak yöneticilik yapan Mızırak birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak farklı görevlerde bulundu.

İngilizce bilen Mızırak’ın ekonomi alanında yurt dışında ve yurt içinde yayınlanmış çok sayıda eseri  bulunmaktadır.