"Profesyonel" Kocaeli'de tiyatroseverlerle buluşacak

İstanbul Devlet Tiyatrosunun kapalı gişe oynayan oyunu "Profesyonel", 28 Şubat ile 1 ve 2 Mart'ta Kocaeli'de sahnelenecek
"Profesyonel" Kocaeli'de tiyatroseverlerle buluşacak

KOCAELİ (AA) - İstanbul Devlet Tiyatrosunun (İDT) kapalı gişe oynayan oyunu "Profesyonel", 28 Şubat ile 1 ve 2 Mart'ta Kocaeli'de izlenebilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Duşan Kocaçeviç'in yazdığı oyunu kentteki izleyiciler için sahneleyecek.

Oyun, 28 Şubat Perşembe saat 20.00'de, 1 Mart Cuma günü saat 20.00'de, 2 Mart Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de seyirciyle buluşacak.

2010'da prömiyer yapan oyunun biletleri, SDKM gişelerinden satışa sunuldu.

Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği oyun, 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu hikayesi üzerinden Yugoslavya'daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor.

Bilge Emin ve Başar Sabuncu'nun çevirisiyle sahnelenen "Profesyonel"de, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve oyunun müziklerini de yapan Cenap Oğuz rol alıyor.

Oyunda, dekor tasarımını Nurettin Özkönü ve kostüm tasarımını Gülümser Erigür üstlenirken, ışık tasarımı Önder Arık imzası taşıyor.

Kaynak: