Prosinecki'den Türkiye değerlendirmesi

Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Prosinecki, “Maalesef, çok zayıf ve kalitesi düşük bir Türkiye gördüm” dedi.
Prosinecki'den Türkiye değerlendirmesi

Azerbaycan Milli Takımı'nın Hırvat teknik direktörü Robert Prosinecki, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu’nda yer alan Türkiye’den daha iyi performans beklediğini söyledi.

Bir dönem Kayserispor’da görev yapan Prosinecki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EURO 2016 D Grubu’nda yer alan Türkiye’nin ilk 2 maçta sergilediği futbolla ilgili olarak, “Maalesef, çok zayıf ve kalitesi düşük bir Türkiye gördüm. Hırvatistan, Türkiye’den daha iyi oynadı. İspanya’ya karşı ise mücadele görmedim. İspanyollar isteseydi daha fazla gol atabilirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin elemelerde çok iyi maçlar çıkardığını ve bu nedenle ay-yıldızlı takımdan çok şey beklediğini belirten Prosinecki, Türk oyuncuların sahada birbirine destek olmadığını ve hazır görünmediklerini savundu.

'Türkiye 3 puan alırsa gruptan çıkabilir'

Fatih Terim’in kişiliğini ve hocalığını herkes çok iyi tanıdığını vurgulayan Prosinecki, “Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’nin 11 maçlık bir serisi vardı. Takım içinde neler olduğunu anlamak gerçekten çok zor ancak kesin bir şeyler oldu. Herkes daha iyi bir takım bekliyordu. Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu’nun performansını göremedik. Elemelerde oynayan Türkiye’yi Fransa’da görmedim.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti karşısında da zorlanacağını belirten Prosinecki, “Takımda çok büyük değişikler yapılmalı. Aksi takdirde Çeklerle çok zor olacak. Türkiye, son maçında üç puan alırsa gruptan çıkabilir.” diye konuştu.