PTT AŞ'den Sayıştay raporu açıklaması:

"PTT AŞ ve üst yönetimini yıpratmaya yönelik haberlere konu olan tüm harcamalar, kurum için tanınan ilgili mevzuat ve kanun hükümlerine uygun yapılmıştır"
PTT AŞ'den Sayıştay raporu açıklaması:

ANKARA (AA) - PTT AŞ tarafından, şirketin harcamalarına ilişkin Sayıştay raporları örnek gösterilerek yapılan bazı yayınların kamuoyunu yanıltma amaçlı olduğu belirtilerek, "PTT AŞ ve üst yönetimini yıpratmaya yönelik haberlere konu olan tüm harcamalar, kurum için tanınan ilgili mevzuat ve kanun hükümlerine uygun yapılmıştır." ifadesi kullanıldı.

PTT AŞ'den, kurum ve üst yönetimiyle ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Sayıştay raporları örnek gösterilerek yapılan suçlamalar ve iddiaların tamamen kamuoyunu yanıltma maksadı taşıdığına işaret edilen açıklamada, "178. yılını kutlamaya hazırlanan ülkemizin medar-ı iftiharı bir kurumu ve yöneticilerini yıpratmaya yönelik bu haberlerin aksine PTT AŞ, son yıllarda büyüme, karlılık ve yatırım büyüklüğü konuları başta olmak üzere inovatif ürün, hizmet ve servis üretimi, sunumu, teknoloji üretimi, Ar-Ge yönetimi, insan kaynakları ve sosyokültürel alanlarla uluslararası posta ve lojistik alanlarında Türkiye'de eşine az rastlanır bir başarı elde etmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

İddiaların aksine, Sayıştay ile PTT AŞ arasında bir görüş ayrılığı olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olan, sehven veya kastı aşarak Sayıştay rapor taslağına yansıyan birkaç yanlış bilgi ayrıntısıdır. Nesnel ve somut dayanağı olmayan bu detaylarda, yapılan harcamalar arasında tören ve milli bayram harcamalarının olmadığı iddiası da vardır. Halbuki resmi harcama belgelerinde ilk elden hemen görüleceği gibi 15 Temmuz 2016'da PTT AŞ milletimizin yeniden şahlanışında milli ve yerli kimliğinin icaplarını yerine getirerek üzerine düşeni yapmıştır. 15 Temmuz şanlı direnişinde ülkemizin meydanlarında, havaalanlarında ve nerede gerekiyorsa orada vatan nöbetine koşan halkımızla dayanışma için yapılan kumanya, yiyecek dağıtımı ve gösterilerde kullanılmak üzere satın alınan bayrak ve flamalar gibi harcamaların sayın genel müdürümüzün kişisel harcaması olarak görülmesi kurumumuz için ancak gurur vesilesi olabilir."

Açıklamada, yapılan harcamalara ilişkin, "TEOG ve LYS sınavlarında ilk bine giren öğrencilere teşvik ve başarılarının devamı için verilen hediyeler, kurum bünyesinde başmüdürlükler nezdinde yapılan kimi eğitim faaliyetlerinin temsil giderleri, eğitim ve motivasyon amaçlı toplantılarda personelin eğitimi ve başarılarının devamı için istişare ve cesaretlendirme faaliyetleri kapsamında yapılan temsil harcamaları" örnek verildi.

Temsil harcamalarının amaca, yasaya, usul ve esaslara uygun olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"PTT AŞ'nin temsil ve ağırlama giderleri sektör ortalamasının mukayese edilemeyecek derecede altındadır. PTT AŞ'nin iddialara konu edilen 2016 senesindeki resmi tören ve temsil giderlerinin gerçekleşmiş toplam giderler içindeki yeri yüzde 0,24'tür. Eleştiri ve haber alma hürriyetiyle ilgisi olmayan mesnetsiz, dayanaksız ve nesnel bilgilerden, somut verilerden yoksun bu türden haber ve iddialar gerçek tabloyu gölgelemektedir. PTT AŞ ve üst yönetimini yıpratmaya yönelik haberlere konu tüm harcamalar kurum için tanınan ilgili mevzuat ve kanun hükümlerine uygun yapılmış harcamalardır."

Kaynak: