PTT’den Konya’ya özel başkent pulu

PTT’den Konya’ya özel başkent pulu

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)’ nin 2016 Yılı Pul Emisyon Programı kapsamında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2016 yılı İslam Turizm Başkenti olarak belirlenen Konya için özel pul bastırılacak. “2016 İslam Turizm Başkenti Konya” pulları Ağustos ayından itibaren satışa sunulacak.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)’ nin 2016 Yılı Pul Emisyon Programı kapsamında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2016 yılı İslam Turizm Başkenti olarak belirlenen Konya için özel pul bastırılacak. “2016 İslam Turizm Başkenti Konya” pullarının 04 Ağustos 2016 tarihinden itibaren satışa sunulması bekleniyor.

PTT tarafından yıllık olarak hazırlanan emisyon programı öncesinde, programda yer alacak konuların seçiminde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Genelkurmay, Üniversiteler, vakıflar, dernekler ve kamu kurumlarından alınan çeşitli önerilerin yanında PTT’nin tespit ettiği önemli olayların yıl dönümleri ve çeşitli konularda, oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildikten sonra son şeklini alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına bağlı bakanlık onayından sonra kesin şeklini alan pul emisyon programı yurt içi ve yurt dışındaki filatelistler ile posta iş yerlerine duyurulmakta ve satışa çıkış tarihine göre pulların resimleri hazırlanmakta. Pul resimlerinde slayt, fotoğraf gibi materyaller yanında çoğunlukla ressamlar tarafından yapılan resim ve grafikler de kullanılmakta. Pulların yanı sıra ilk ve özel günler içinde zarflar hazırlanarak satışa sunulabilmekte.

PTT’nin bastıracağı “2016 İslam Turizm Başkenti Konya” pulları, Konya’nın gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında tanıtımına katkı sağlaması bakımından önemli bir çalışma olmasının yanı sıra, özel pul olarak da koleksiyonlarda yer alacak.

ptt’den-konya’ya-ozel-baskent-pulu-illustrasyon-fotograf-1.png