PTT'den Troya'ya özel pul

Çanakkale'de, PTT Genel Müdürlüğü tarafından "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında bastırılan özel pul serisi tanıtıldı
PTT'den Troya'ya özel pul

ÇANAKKALE (AA) - PTT Çanakkale Başmüdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğiyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında bastırılan özel pul serisi düzenlenen törenle tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki törende konuşan PTT Çanakkale Başmüdürü Yaşar Öztürk, 1 Ağustos'ta "UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Eserler" konulu bir pul serisi çıkardıklarını söyledi.

Bu seriyi 1-5 Ağustos'ta düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sunduklarını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Öztürk, "Buna paralel olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile iş birliği yapmak suretiyle yine 2018 Troya Yılı kapsamında yeni bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda Çanakkale'ye özgün bir objeyi yani Troia Müzesini pul haline getirdik. Bugün bu pullarımızı tanıtıyoruz. Çanakkale'nin ve Troya Yılı'nın tanıtımına katkı sağlayacağını ve çok beğenileceğini düşünüyorum." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girişinin 20. yılı olması dolayısıyla ilan edilen "2018 Troya Yılı" etkinliklerinin sürdüğünü hatırlattı.

Dokuz, iki kurum arasındaki protokol ile bastırılan pulların Troya Müzesi'nin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Troya temalı pullarımız dört farklı değerde. 1, 2, 4 ve 6,5 liralık toplam 4 kategoride. Böyle bastırıldı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz tarafından postaya verilecek gönderilerde kullanılacak. Tanıtım amacıyla da kullanılacak. Diğer kurum ve kuruluşların ilimizin önemli gün ve faaliyetlerinin tanıtımına katkı sağlamak için yapacağı kişisel pul çalışmalarına da bir referans teşkil edecektir. İlk etapta dört farklı değerde 10 bin pul bastırdık. Devamı da gelecek. Hem pullarımızın hem de Troya Yılı'mızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: