PÜİS Konya Bölge Bayi Toplantısı’nda konuşan Başkan Okumuş’tan ‘değer’ vurgusu

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Konya Bölge Bayi Toplantısı’nda konuşan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, “Adalet, şeffaflık ve mali disiplin bizler için çok önemli değerlerdir. Bu üç tane değeri birleştirmemiz, ülkemizin kalkınmasında yol haritası olacaktır” ifadelerini kullandı.
PÜİS Konya Bölge Bayi Toplantısı’nda konuşan Başkan Okumuş’tan ‘değer’ vurgusu

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası’nın (PÜİS) girişimleri sonucunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) sözleşmeyle alakalı maddeleri petrolcülerin lehine değişti. PÜİS, bu doğrultuda Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda değerlendirme toplantısı yaptı.

puis-konya-bolge-toplantisi-foto6.png

PÜİS Konya Şube Başkanı Ahmet Çöğen’in konuşmasıyla başlayan toplantı, Genç PÜİS Konya Şube Başkanı Mehmet Özkafa’nın değerlendirmeleriyle devam etti. Daha sonra PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Erol Sözen ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, katılımcılara selamlama konuşması yaptı. Son olarak sahneye gelen PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PÜİS’in bayilerin sorunlarının çözümü için yaptığı çalışmaları ve bayiler lehine elde edilen kazanımları anlattı.

puis-konya-bolge-toplantisi-1.png

‘25 SORUNUN 21’İ ÇÖZÜME KAVUŞTU’

PÜİS’in akaryakıt sektörünün çatı kuruluşu ve tek temsilcisi olduğunu dile getiren PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, “2017 yılının Kasım ayında sektörümüzde çözüm bekleyen 25 sorunu ve çözüm önerilerini hazırladık. Bunları dosyalayarak tüm bakanlıklarla paylaştık. 2018 yılında bu sayı 20’ye düştü. Bugün 2019 yılı Kasım ayına geldiğimizde ise 25 tane sorunun 21 tanesinin çözüme kavuştuğunu görüyoruz. Bu ciddi bir başarıdır. Onun için hakkı sahibine iade etmek lazım. Bize güvenip, bizleri bu makama getiren değerli üyelerimizin, duyduğu güveni boşa çıkarmamak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Tabi ki bu yapılan çalışmalarda hükümetimizin atadığı kamudaki enerji piyasaları düzenleme kurulu üyelerinin emeği vardır. Diğer kamu kuruluşlarında ve bakanlıklarda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

puis-konya-bolge-toplantisi-2.png

ADALET, ŞEFFAFLIK VE MALİ DİSİPLİN VURGUSU

3 tane temel değeri olduğuna dikkat çeken Başkan İmran Okumuş, “Adalet, şeffaflık ve mali disiplin bizler için çok önemlidir. Bu üç tane değerin, ülkemizin kalkınmasında yol haritası olduğunu ve bunları uygularsak artık ülkemizin önünde hiçbir dünya ülkesinin de duramayacağını biliyoruz. Ancak bu üç değeri birleştirmemiz gerekir. Bunların bazıları oluştu fakat maalesef oluşmayanlar da bulunmaktadır. Yakıtı rafineli fiyatının altında, devletin mal ettiğinin de altında satabilenlere müsaade edenler vardır. Son gelinen noktada çok şükür, özellikle 2019 yılının ikinci yarısından sonra maliyeyle yapılan ortak çalışmada bu konuda önlemler alınmıştır. Kamunun yaptığı bu güzel güncellemelerle, bu muzdarip olduğumuz durumlar ortadan kalkacaktır. Türkiye’de akaryakıt kaçakçılığı nasıl bitirilmişse, şimdi yeni uygulamalarda bertaraf ürünler, geri dönüşümden kazanılan, karıştırılan ham maddelerle motorine dönüştürülen ürünlerin biteceğine de inanıyoruz. Esas önemli olanın başta belirttiğimiz üç değeri oluşturmaktan geçtiğini de belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

imran-okumus-2.png

“DENETLEME SİSTEMİYLE VERİMLİLİK ARTACAKTIR”

Yeni düzenlemeyle birlikte denetleme sisteminin sektördeki verimliliği artıracağını kaydeden Başkan İmran Okumuş,”2015 yılında çıkan dört maddelik taslakla 2019 yılında çıkan dört maddelik taslakların arasındaki çok açık farkın bugün sektöre ne kadar değer kattığına tüm paydaşların şahit olduğunu biliyoruz. Onun için birincisi yeni nesil ödeme kaydı cihazları, ikincisi dispanser yani pompa, üçüncüsü ise otomasyonun bağlanması gereken yer EPDK değil Maliye Bakanlığı’dır. Bu düzenlemeyle artık bütün dağıtım şirketlerin otomasyonları Maliye Bakanlığı’na bağlanacaktır. Şimdi yeni düzenlemede de akaryakıt dünyanın neresinden geldiyse, tüketicinin deposuna varıncaya kadarki sürecin tespiti bir denetleme sistemiyle sağlanacaktır. Bu da verimliliği artıracak, kayıt dışı ve maliyetin altında satış yapanların da çok ciddi oranda biteceğini paylaşmak istiyoruz. Bunlar bizim uzun yıllardır çözüm önerisi olarak kamuyla paylaştığımız 25 maddelik önerilerin arasında yer almaktadır” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

puis-konya-bolge-toplantisi-4.png

 

ahmet-cogen.png

ercan-uslu.png

erol-sozen.png

mehmet-ozkafa.png

imran-okumus.png

puis-konya-bolge-toplantisi-3.png