Putin'den kritik açıklama: 6 yıl daha buradayım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl sonunda gerçekleşen büyük basın toplantısını düzenliyor.
Putin'den kritik açıklama: 6 yıl daha buradayım

Putin'in bu yılki büyük basın toplantısını izlemek için bin 600 gazetecinin akreditasyon işlemlerini tamamladığı açıklandı. Basın toplantısını izleyen gazetecilerin sayısı her yıl artıyor. Basın toplantısının 'büyük' olarak nitelenmesinin sebeplerinden biri de, Putin'in kendisine yöneltilecek sorulara verdiği yanıtları bu kadar fazla sayıda gazetecinin takip ediyor olması.

Kremlin'den yapılan bir açıklamaya göre, bu yılki basın toplantısını, AFP haber ajansı, Bloomberg haber ajansı, CNN televizyonu, The Guardian gazetesi, Şinhua haber ajansı gibi büyük yabancı basın kuruluşlarının yanı sıra bir dizi yerel ajansın muhabirleri de izliyor.

SEÇİM PROPOGANDASI HAZIR

Seçim programının neredeyse hazır olduğunu söyleyen Putin, "Programda altyapı, sağlık, eğitim alanlarında kalkınmaya, maaşların artmasına odaklanacağım" diye konuştu.

"RUSYA GELECEĞE YÖNELMELİ"

Basın toplantısının başında sosyo-ekonomik kalkınma alanındaki mevcut durumla ilgili açıklama yapan Putin, "Rusya geleceğe yönelmeli. Siyasi sistem esnek olmalı ve ekonomi ileri teknolojiye dayanmalı" dedi.

Putin, "Rusya için temel konular altyapı, eğitim ve sağlık" diye konuştu.

2000 YILINDAN BERİ ÜLKEYİ YÖNETİYOR

2000 Yılından beri ülkenin başında olan Vladimir Putin, ülkenin ekonomik ev istikarar olarak büyük bir mesafe kaydettiğini, büyüme hızının da önemli ölçüde arttığını belirtti.

6 YILLIĞINA DAHA ADAY

Rus lider Vladimir Putin, 2018 yılında da seçimere aday olarak 6 yıl daha ülkesinin başında kalmayı planladığını belirtti.

Rus liderin daha önceki seçimlere hem bağımsız hem de bir partinin adayı olarak katıldığı olmuştu. Putin, 2000 ve 2005'teki seçimlere bağımsız olarak katılırken, 2012'deki seçime Birleşik Rusya Partisi'nin adayı olarak girmişti.

Rusya yasalarına göre, bir kişinin bağımsız aday olarak seçimlere katılması için 300.000 seçmenden kendisini desteklediklerine dair imza toplaması gerekiyor.