PYD Münbiç'in 4 kilometre yakınında

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinin etrafında, Suriye Arap Koalisyonu ve PYD'nin DAEŞ'le çatışmaları sürüyor. SAK ve PYD, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar geldi.
PYD Münbiç'in 4 kilometre yakınında

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinin etrafında, Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin DAEŞ'le çatışmaları sürüyor. SAK ve PYD, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar geldi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Münbiç'te birlikte hareket eden SAK ve PYD, ilçenin batısında ve güneybatısındaki Kitap kavşağını ve Tabbaş köyünü ele geçirdi.

Çatışmalar ilçenin doğu, batı ve kuzeyinde sürerken terör örgütü DAEŞ bomba yüklü araçlar kullanarak ve mayın döşeyerek, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar gelen SAK ve PYD güçlerini püskürtmeye çalışıyor.

Münbiç merkezde sıkışan DAEŞ, ilçenin altından kazdığı tüneller yoluyla çevre bölgelerden takviye getiriyor.

Gıda fiyatlarında büyük artış

İki haftadır SAK ve PYD kuşatması altında bulunan ilçede su ve elektrik kesintileri devam ederken gıda fiyatları hızla arttı. Kuşatma öncesi 125 Suriye lirası olan ekmeğin fiyatının 600 Suriye lirasına yükseldiğini belirten yerel kaynaklar, diğer temel gıda maddelerinin fiyatlarınının da katlanarak arttığını, durumun böyle sürmesi halinde ilçede açlık tehlikesi yaşanabileceğini kaydetti.