PYD'den Türkiye mesajı: Biz çok iyi hazırlandık

Terör örgütü PYD'nin yeni Eşbaşkanı Şahoz Hasan, Rus medyasına verdiği röportajda , Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapması durumunda buna hazırlıklı olduklarını söyledi.
PYD'den Türkiye mesajı: Biz çok iyi hazırlandık

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin yeni Eşbaşkanı Şahoz Hasan, Rus medyasından Sputnik'e konuştu.

"TÜRKİYE'YE KARŞI AFRİN'DE ÇOK İYİ HAZIRLIKLAR YAPTIK"

Türkiye'nin Afrin'e operasyondüzenlemesi ihtimaline yönelik soru üzerine Hasan "biz buna karşı çok iyi hazırlıklar yaptık" yanıtını verdi.

"BİZİ CENEVRE VE ASTANA'YA NEDEN ÇAĞIRMIYORLAR?"

Cenevre ve Astana'daki görüşmelere hiç çağırılmadıklarından yakınan terör örgütü eşbaşkanı, "İster Cenevre'de, Astana'da ve isterse Suriye'de Suriye sorununun siyasi yolla çözülmesi için yapılacak görüşmelere biz de katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, İRAN VE IRAK IKBY'YE AMBARGO UYGULARSA, BARZANİ'YE DESTEĞE HAZIRIZ"

IKBY bölgesinde gerçekleşen referandumu da eleştiren Hasan, ‘halkın iradesine saygılıyız' diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Biz referandum geniş katılımlı bir ittifakla yapılabilmesini umut ediyorduk. Parlamento açılmalıydı ve siyasi sorunlar ile diğer sorunların çözüldüğü bir ortamda referandum yapılmalıydı. Fakat bu olmadı. Referanduma birkaç gün kala meclis açıldı ancak tüm partiler parlamentoya gelmedi. Demokratik bir ortamda herkesin katılması gerekiyor.

Türkiye, İran ve Irak'ın IKBY'ye ambargo uygulaması durumunda, bölgeye yardıma hazır oldukları sinyalini veren Kürt yönetici, "IKBY, bize ambargo uyguluyor. Ancak biz, onların bize yaklaştığı gibi yaklaşmayacağız. Bütün sınır kapılarımız açıktır. Elimizden ne gelirse yardımcı oluruz dedi" şeklinde konuştu.