Quaresma'nın 50. maç heyecanı

Beşiktaşlı futbolcu Quaresma, yarın Napoli ile yapacakları maçta oynaması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinin 50. karşılaşmasına çıkacak.
Quaresma'nın 50. maç heyecanı

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında İtalya'nın Napoli takımıyla yapacağı karşılaşma, siyah-beyazlı ekibin Portekizli oyuncusuRicardo Quaresma için ayrı bir önem taşıyor.

Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları sıralamasında üçüncülüğü Danile Pancu ile paylaşan Quaresma, yarınki mücadelede oynaması halinde kariyerinin 50. UEFA Şamiyonlar Ligi maçına çıkacak.

Futbol hayatına ülkesinin Sporting Lizbon takımında başlayan ve Barcelona, Porto, Inter, Chelsea, El Ehli ile Beşiktaş'ta görev alan Quaresma, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda şu ana dek 49 karşılaşmaya çıktı. Barcelona ile Chelsea formalarıyla Şampiyonlar Ligi maçına çıkamayan siyah-beyazlı oyuncu, Porto formasıyla bu organizasyonda 39 kez sahada yer aldı. Inter'de oynadığı dönemlerde 8 lig maçı oynayan Quaresma, Beşiktaş'ın bu sezon Benfica ve Dinamo Kiev ile oynadığı maçlarda görev aldı.

Porto'da 7 Şampiyonlar Ligi golü atan Quaresma, Beşiktaş formasıyla bu organizasyondaki ilk gol sevincini Dinamo Kiev karşısında yaşadı.

Gollerini artırmaya çalışacak

Dinamo Kiev karşısında attığı golle Beşiktaş'ın en golcü oyuncuları sıralamasında Daniel Pancu'yu yakalayan Quaresma, yarınki maçta bu sayıyı yükseltmeye çalışacak.

Quaresma, attığı 9 golle, siyah-beyazlı takımın Avrupa'daki en golcü oyuncuları sıralamasında Daniel Pancu'yu yakaladı. Portekizli oyuncu, Napoli karşısında gol veya goller attığı takdirde 12 gollü Bobo'yu yakalamayı hedefleyecek.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncu unvanı ise 14 golle Oktay Derelioğlu'nun elinde bulunuyor.