Mustafa Çeçen

Mustafa Çeçen

Rabbim şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır

Rabbim şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır

İnsanoğlu, doğumundan ölümüne kadar maddi manevi çeşitli hastalık ve musibetlerle yüz yüzedir.Derdi veren Rabbim şifasınıda verir kullarına ,hayatımıza baktığımızda en büyük sorunun sağlık olduğunu hepimiz biliriz ,çok fazlasıyla sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz bazen ,bazı hastalıkların şifası yok gibi görünse de ,aslında biz şifayı yanlış yerde arıyoruzdur.

            Bazen yaşadığımız hayatın birde tersini düşününün sağlık sorunlarımızın tedavisini bulamadığımız ve hastalıkların tedavisinin olmadığını hayal edin ,neler olurdu hiç düşünüz mü ? 

Rabbim kainatı kusursuz yarattığı gibi  insanlarıda kusursuz yaratmıştır lakin insanlardaki kusursuzluk kaza ve sağlık nedenleri  ile  vücut binası zaman zaman birtakım arıza ,zaafiyetleri kendinde misafir eder,bir müddet içinde barındırır ve hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Günümüzdeki doktorlar sayesinde bu sağlık problemlerini aşmaktayız ,dünya içinde rabbim insanlara dert verdiği gibi dermanını da insan olarak vasıflandırdığımız  doktorlarımıza  ilim vermiştir.Doktorların olmaması insanlığımızın en ufak sağlık sorunlarının, daha kötü sonuçlara götürebileceği anlamına geleceğini ve hayatın çekilmez hale geleceğini  hepimiz iyi bilmekteyiz.

            Bizler kul olarak ,inançlıyız ve ümidimizi kaybetmeyiz ,kendinimizin elinden bir şey gelmeyeceğini bildiğimiz için elbette ki herşeyin en iyisini ve doğrusunu gören ve bilen Rabbimiz bir çıkar yol gösterecektir diye düşünürüz.  En zor ,en ümitsiz anlarımızda bile kesinlikle Allah'tan ümidi kesmemeliyiz.

            Rabbim özellikle bazı doktorlara gerçekten ilim verdiğini çok iyi biliriz. Nasıl büyük bir sağlık sorunu oluştuğunda doktorun ehlini bulmak istersek aslında aradığımız kişi rabbimiz tarafından görevlendirilen bir kişi olduğunu ve derdi veren Rabbim dermanımızı doktorlarda bulmamız konusunda onları müthiş bir şekilde yetiştirmiş bilgi ve birikim ile donatmıştır.Tabi bu söylediğim her doktor için geçerli değildir. Doktor vasfını taşıyıp’ta mesleğini ilmini kullanamayan çok sayıda doktor vardır tabi ki öyle bir doktora düştüğünüzde durumunuz daha fazla kötüye gitmesi de rabbimizin bizlere olan imtihanlarından bir tanesidir.
Ama en uygun olanı hastane değil de bu işin uzmanı olan doktoru bulmanız en iyi tercihiniz olmasıdır ehli ve ilim sahibi kendini insanlığa adamış gerçek doktorlarda gerçek şifa vardır.

 

(Peygamber efedimizin s.a.v)

Allah yarattığı her bir hastalık için mutlaka şifasını yada devasını (ilacını) yaratmıştır

buyurmaktadır.


           

 

 

Hz. Muhammed (s.a.v) buyurduğu gibi her hastalığın şifası yeryüzünde vardır en önemli olan erken hastalığı fark edip yani erken teşhis ve ilim sahibi olan bir doktoru bulmanızdır.         Rabbim her doktora değil bazı doktorlara gercek ilimi lütfediyor önemli olan doğru doktoru bulmaktır.Örnek verecek olursak Konya'mızın ortopedi doktorlarından muhteşem bir kitleye sahip olan ,türkiye'nin her şehrinden hocamıza tedavi amaçlı gelen hastalarına şifa dağıtan Dr. Bilgehan ATA hocamız Rabbimizin bu güzel insana sunduğu ilmi, insanlar üzerinde kullanması ve Konya'mızda olması bizler için büyük bir mükafat olduğunu düşünüyorum. Ortopedi konusunda tüm Türkiyede markalaşmasının en büyük sebebi Cenab-ı Hakkın bu güzel nur yüzlü ve sadece insanlığa kendini adayan  hocamıza sunduğu ilimdir, Aslında dertli olan hastalara  şifa  arayan insanlar için rabbimizin bize gösterdiği yoldur Bilgehan hoca, nezaketle dinlemek ,akıllıca konuşmak ,dikkatlice düşünmek ve tarafsız  hemen karar verme  özelliği olduğu gibi her ameliyatının başarılı bir şekilde sonuçlandırmasını ve teşhis Konusunda mükemmel olması, doğru tedavi uygulaması, hem Konya'mız , için hem Ülkemiz için böyle ilim dolu birikimi ile herkezin duasını  kazanmış hocalarımıza ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim nitekim böyle hocalarımız en üst düzey hastanelerde dahi olsa bunun bir önemi olmadığını kendisine verilen doğru teşhis özelliği ve tedavi yöntemi kendisinin ne kadar mükemmel olduğunu göstergesidir

  Sa’d dedi ki:
“Bir defasında hastalandım. Allah’ın Elçisi (s.a.v.)  ziyaretime geldi. Mübarek elini göğsümün ortasına  koydu. Öyle ki onu yüreğimde hissettim.
Bana şöyle dedi:”
“Sen kalbinden rahatsızlanmış bir adamsın. Sen, Sakif’in kardeşi el-Haris b. Kalde’ye git. O doktorluk yapan bir adamdır. Medine’nin ‘acve hurmasından yedi tane alsın, çekirdekleri ile birlikte onları iyice ezsin ve onu suya koyarak senin ağzına versin.'” (Büyük Hadis Külliyatı- Rudani, C.4. H.no:7526)


            . Her şeyi görüp bilen Rabbim en iyisini ve doğrusunu muhakkak bilendir. Önemli olan Aslında şudur  insanın bedenen ve ruhen oluşan sağlık sorununda ,çözüm odaklı olarak doğru doktoru bulmasıdır ,hangi dalda olursa olsun  ehli ilim sahibi ve başarılı operasyonlara imza atan   doktorlarımızı araştırarak tercih etmeniz tabi Rabbimizin yardımları ile sağlığınıza tekrar kavuşmanızda çok büyük rol oynayacaktır.

Unutmayalım !

En büyük hikmet Kuran-ı Kerim ve Duadır.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çeçen Arşivi
SON YAZILAR