İshak Orhan

İshak Orhan

RADYO TELEVİZYON ÜST KURULUNA!

RADYO TELEVİZYON ÜST KURULUNA!

Televizyon ve radyolarımızda verilen haberlerin neredeyse yüzde sekseni maalesef olumsuz haberlerden oluşmaktadır. Biz eğitimde olumsuzlukların sürekli tekrar edilmesi halinde pekiştirileceğini ve artarak devam edeceğini ve ettiğini görürüz. O sebeple, olumsuz haberlerin elbette verilebileceği ancak çok fazla ayrıntıya girilmeden verilmesini istiyorum. İnsanlarımız bu tür haberler dolayısıyla maalesef iyice depresyona sokulmaktadırlar. Zaten depresyonda olan insanlarımızı iyice bunaltmanın bir anlamı yok. Ve bu tür ayrıntılı haberler yapanlar maalesef bunu ya bilerek ya da haber yaptıklarını sanarak yapıyorlar. Bilmiyorlar ki bunu duyan insanlar hele hele çocuklar geleceklerine karamsar olarak bakacaklar ve "bu ülke yaşanacak bir ülke değil" diye düşünecekler.

Bilerek algı operasyonu da uygulayabilirler. Yabancıların oyununa gelmeyelim. Ülkemizde çok güzel işler de yapılıyor. Neden bunlar hiç görülmüyor da durmadan olumsuzluklar haber yapılıyor. Olumlu durumlar haber yapılırsa insanlarımızın ülkemize ve insanlarımıza bakış açısı olumlu olarak değişecektir. Ama kimin umrunda?

Lütfen yetkililere bu isteğimi duyuralım. İnşallah duyarlar. Zararın neresinden dönülürse kardır kardeşlerim. Bana ne demeyelim. 500 kiloluk bir taşı bir kişi yerinden elbette oynatamaz. Ama daha çok kişi tıngırdatmaz mıngır yuvarlayabilir.

Öyleyse ne duruyoruz? Ne bekliyoruz?  Hep başkalarının mı birşeyler yapmasını bekliyoruz. Bu ülkeyi biz kurduk ve biz kurtaracağız ve biz düzelteceğiz. Yeter artık uyuduğumuz!

Allah'a emanet olunuz.

Sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR