Radyo Üniversiteden kan bağışı kampanyası

Selçuk üniversitesi bünyesinde yayın yapan radyo üniversite ile Türk Kızılay’ın ortaklaşa her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyası iletişim fakültesinde gerçekleşti. Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanya 1 gün devam etti.
Radyo Üniversiteden kan bağışı kampanyası

Geçen yıl kampüse tır geldiğini ve bu yıl da Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi giriş salonunda kampanyayı devam ettirdiklerini söyleyen Dr. Erdinç Sütçü, gün içerisinde kampanyaya yoğun bir ilginin olduğunu ve radyo üniversite tarafından da kampanyanın sık sık anons edildiğini belirtti. Gayet verimli bir çalışma yürüttüklerini ifade Sütçü, ’’Kan alma organizasyonumuz yıl içerisinde Türkiye’nin ve Konya’nın bir çok üniversite ve meslek yüksekokullarında yılda minimum iki defa bu kampanyayı yapmaktadır. Yaz aylarında okullar tatil olduğu için gidemediğimizden dolayı bunu okul dönemlerine denk getiriyoruz. Genel anlamda öğrenciler bu kampanyada daha heyecanlılar ve bilinçli olarak destek veriyorlar’’ şeklinde konuştu.

Kan vermek isteyen bireylere form doldurttuklarını ve gerekli kontrolleri yaptıktan sonra kan alma işleminin gerçekleştiğini ifade eden Erdinç Sütçü, ’’Kan verme konusunda bireyin sigara kullanması engel değil,18 yaşını doldurmuş,65 yaşından gün almamış kişiler kan verebilir. Konya kan bağışı konusunda iyi bir durumda olan kentimiz ve 2014 yılında 50 bin ünite kan aldık. Vatandaşların verdikleri kan hastalara ulaştığında o vatandaşımıza geri bildirim mesajı gönderilerek kanın uygun hastaya verildiğini haber veriyoruz. Kan veren bireyde herhangi bir hastalık tespit ettiğimizde gizlilik koşulları çerçevesinde o vatandaşımıza ulaşıp merkezimize çağırıp , kan tetkikleri sonucunda böyle bir hastalığının var olduğunu, ne yapması gerektiği konusunda bilgi veriyoruz’’ dedi. 

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER