İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Rakip sadece Başakşehir değil!

Rakip sadece Başakşehir değil!

Konyaspor için lig, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıktığında bitmişti. Kasımpaşa rövanş maçının ardından oynanan Karabükspor ve Akhisar maçları hedefi olmayan yeşil beyazlılar, lige havlu attıklarını gösterdiler. Hem Karabükspor maçı hem de Akhisar mücadelesi Konyaspor’un finaldeki performansını yansıtmaz. Finallerin havası daima başkadır. İllaki yıl boyunca daha iyi performans gösteren takım favori gösterilir. Ancak finalin hiçbir zaman favorisi olmaz.

Çarşamba günü Eskişehir’de oynanacak olan dev maç, Konyaspor’un bu güne kadar oynayacağı en önemli maç… Sabırlı oyun ve doğru taktik kupayı Konya’ya getirebilir. Yeşil beyazlıların ligdeki kötü performansı asla yanıltmasın, akıllarda kupa finali olduğu için lige bir türlü motive olamadılar. Sözün özü, futbolcular da artık maç seçmeye başladı.

Konya’da geçen sezon güzel bir hava yakalanmıştı. O havanın yarısının bile bu sene yaşanmadığını düşünüyorum. Kentimizin takımı final oynayacak ve kazanırsa yeniden UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılacak. Ancak biz hala o yeterli kamuoyunu oluşturamadık. Artık final için çok kısa bir süre kaldı. Konyalı her bireyin bu maç için hem kendisini hem de çevresindekileri havaya sokması lazım. Finaller, özgüvenle kazanılır. Konya’nın futbolculara ve teknik heyete o özgüveni aşılaması lazım!

Konyaspor’un finaldeki rakibi yalnızca Başakşehir değil, Galatasaray, Fenerbahçe ve Antalyaspor da Başakşehir’in kazanmasını istiyor. Eğer rakip kazanırsa, Lig üçüncüsü olan takım gruplara doğrudan katılacak. Beşinci takım ise UEFA Avrupa Ligi’nde Ön eleme oynayacak. O yüzden Konyaspor, finalde yalnızca Başakşehir ile mücadele etmeyecek. 4 takımın da o maçta rakip olacağını ifade edelim.

 Taraftarı olmayan Medipol Başakşehir tribünlerinde Başakşehir’in kazanmasını isteyen takımların taraftarlarının da yer alacağını söyleyebiliriz. Ziraat Türkiye Kupası final maçında bugüne kadar görülmemiş bir kutsal ittifakı göreceğiz. Maçı yönetecek hakemin takdir hakları bile bu maçta çok önemli! Başakşehir’den yana kullandığı takdir haklarını Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan ve hatta Antalyaspor’dan yana bile kullanmış olacak. Eğer maçı Konyaspor kazanırsa yalnızca Konyaspor kazanmış olacak. Başakşehir kazandığında ise yalnızca Başakşehir kazanmayacak. Fenerbahçe, Galatasaray ve Antalyaspor da kazanacak…

Karşılaşmanın oynanacağı gün Konya – Eskişehir arasındaki yolun uydudan yeşil beyaz görüneceğini söyleyebiliriz. Hatta Eskişehir kent merkezi de Zafer’den farklı olmayacak. Taraftarın gerekli desteği vereceğine şüphemiz yok. Ancak, bu kente değer veren işadamlarının ve firmaların taraftarın ulaşımı için elini cebine atması lazım. Çünkü Konyaspor kazandığında yalnızca taraftarlar ve kulüp kazanmayacak. Bu başarı bütün Konya’nın olacak. Konya’nın isminin duyulması sizin firmalarınıza da katkı sağlayacak. UEFA Avrupa ligine yeniden katılması, Konya’yı dünya genelinde marka şehir haline getirecektir. O yüzden kenetlenmenin tam sırası…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR