Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

RAKİP TRABZONSPOR

RAKİP TRABZONSPOR

Ligin bitimine 9 haftalık bir zaman kalmışken Torku Konyaspor, son olarak KDÇ Karabükspor’u 1–0 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet almış ve geçen yazımda da belirtmiştim küme düşmemeyi bana göre garantilemişti.

Şimdi rakip Trabzonspor.

Bu sezon milyon dolarlar harcayarak sıfırdan bir kadro kuran Trabzonspor, bu transferlerden sonra büyük bir plan içerisindeydi şampiyonluk gibi. Fakat alınan 23 civarı oyuncunun katkısı Trabzonspor’u şu an ancak 5. yapabilmiştir. Finansal açıdan bakarsak 87 milyon Euro’luk bir  takımla 30 milyon Euro’luk bir takımın karşılaşmasını izleyeceğiz ama şunu söyleyeyim: 30 Milyon Euro’luk takım 87 Milyon Euro’luk takımı dövecek.

Avrupa Ligi’nde Napoli’ye elendikten sonra tüm rotasını lige çeviren Karadeniz ekibi, bu sezon ligde oynadığı tüm mücadelelerde sadece Mersin İdmanyurdu ve Galatasaray’ı mağlup edebildi. Deplasman grafiği çok kötü olan Trabzonspor’un şimdiki tek amacı Avrupa Ligi’ne direkt olarak gidebilmek.

Torku Konyaspor, lige verilen arayı çok iyi değerlendiriyor.  Kondisyon açısından şuan takım çok iyi. Bundan sonra galibiyetin yolu Aykut Kocaman’ın taktik defterinde bitiyor.

Trabzon ekibinde Mehmet Ekici’nin cezalı duruma düşerek bu karşılaşmada forma giyemeyecek olması da Torku Konyaspor için çok büyük bir avantaj. Son haftalarda takıma frikikleriyle can veren Ekici’nin Konyaspor maçında olmaması bir nevi Yeşil Beyazlılar’ın frikikten gol yemeyeceği anlamına geliyor. Torku Konyaspor’da ise cezalı duruma düşen Mehmet Uslu’nun bu maçta forma giyemeyecek olması da Aykut Kocaman’ın düşündürebilir.

Torku Konyaspor, Karadeniz ekibini son 10 maçta sadece 2 kere yenmeya başarmış, son galibiyetini ise Avni Aker’de 1–0’lık sonuçla almıştı. Aman Cardozo’ya dikkat.

 RAKİP TRABZONSPOR

Çift Başlı Kartal’a Trabzonspor karşılaşmasında başarılar diliyorum ve diyorum ki galibiyete yakın taraf Torku Konyaspor.

Kalın sağlıcakla..

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?

  • Gelecek planlamasından teknik direktörün de haberi olduğu zaman futbolda mütevazı oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR