'Rakka meselesi, bizim meselemiz değil'

Başbakan Yıldırım, "Rakka meselesi, bizim meselemiz değil. Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğini, huzurunu sağlamak için var gücümüzle, polisimiz, askerimiz, jandarmamız, korucumuz el birliğiyle çalışıyor." dedi.
'Rakka meselesi, bizim meselemiz değil'

Başbakan Binali Yıldırım, "Rakka meselesi, bizim meselemiz değil. Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğini, huzurunu sağlamak için var gücümüzle, polisimiz, askerimiz, jandarmamız, korucumuz el birliğiyle çalışıyor. Rakka olayı, DEAŞ ile olan mücadeledir." dedi.

Protokolde garnizon komutanlarına ilişkin düzenleme hakkında da konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Jandarma, İçişleri Bakanlığına bağlandıktan sonra illerde protokolde dolayısıyla değişiklik meydana geldi. O değişiklik doğrultusunda uygulamaya bir açıklık getirildi. Şöyle olacak; sadece jandarmanın yani alay komutanlıklarının bulunduğu illerde, çelenk koyma işi illerde valiler, belediye başkanı ve ilçelerde de kaymakam, belediye başkanı şeklinde olacak. Eğer bir ilde ve ilçede Silahlı Kuvvetlerin de bir yeri varsa, birliği varsa, komutanı varsa o zaman o komutan da çelenk koyabilecek. Olay bu. "

"Belgelerini bize versin, biz de gereğini yapalım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ByLock listesi' ihbarıyla çok önemli iddialarda bulunduğunu belirten Yıldırım, "Kendisinden beklediğimiz, beklenen, böyle bir iddia varsa bunun belgelerini bize versin, biz de gereğini yapalım. Bizim görevimiz suçluları, suçlu zanlılarını ayıklamak değil, hepsini derleyip, toparlayıp adalete teslim etmek. Eğer böyle bir şeyi biliyor da bizi bilgilendirmiyorsa o zaman görevini yapmıyor demektir." dedi.

"Seçim oyuncak değil"

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim iddiası üzerine, "Ne için erken seçim? Yani, FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçim, bu akla ziyan bir iştir. Suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır? Onları tutup adalete teslim etmektir doğru olan. Seçim oyuncak değil ki. Bir seçim demek, bir yılın kaybı demektir. Zırt, pırt seçim, milletin işi gücü yok da bizle mi uğraşacak." ifadesini kullandı.

"PYD, YPG gibi unsurlar, bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz"

Türkiye'nin terörist gruplar olarak tanımladığı PYD, YPG gibi unsurların operasyonun içinde alması halinde 'biz orada yokuz' diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizim orada açık ve net bir duruşumuz var. Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı sizinle birlikte olabiliriz ancak bizim için terörist grup olarak tanımladığımız PYD, YPG gibi unsurlar, eğer bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz. Çünkü bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele, hukuk devletine yakışmaz, hele hele Türkiye'ye düşman, Türkiye'ye karşı PKK terörü ile omuz omuza, onlara her türlü lojistik desteği veren bu terör grupları ile asla ve asla biz bir arada olamayız."