Ramazan ayının vazgeçilmezi... Bağışıklığı güçlendiriyor, faydaları saymakla bitmiyor

Bağışıklarını güçlendirmek ve hastalıklara yakalanmamak için vatandaşlar tahin ve pekmeze yöneliyor. İnsanların daha sağlıklı ve dinç olabilmeleri için pekmez tüketmeleri öneriliyor.
Ramazan ayının vazgeçilmezi... Bağışıklığı güçlendiriyor, faydaları saymakla bitmiyor

Üzüm pekmezinin birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Kadınlar Pazarı esnafı Bünyamin Kurucu, pekmezin faydalarını şu şekilde sıraladı: “Üzüm pekmezi bağışıklığı güçlendirir, kan yapar, öksürüğe iyi gelir ve enerji deposudur. Pekmez tam anlamıyla şifa kaynağı ve oldukça yarayışlıdır.”

ramazanin-vazgecilmezi-bagisikligi-guclendiriyor-faydalari-saymakla-bitmiyor.jpg

Soğuk havalarda vücut direncini artırmak için pekmezin kahvaltıda veya ara öğünde tüketilmesini tavsiye eden Bünyamin Kurucu, pekmezin kış mevsiminde insanların enerjilerini arttırmasında ve daha sağlıklı olabilmelerinde etkili olduğunu ifade etti. Tahin pekmez ikilisinin insanlar tarafından çok sevildiğini belirten Kurucu, bu ikilinin geçmişten günümüze kadar geldiğini ve hala sevilerek tüketildiğini bildirdi.

ramazanin-vazgecilmezi-bagisikligi-guclendiriyor-faydalari-saymakla-bitmiyor-001.jpg

PEKMEZİN DOĞALI KÖYDE YAPILIYOR

Köylerde yapılan pekmezin fabrikadakine göre daha orijinal olduğunu kaydeden Kurucu, “Üzüm pekmezi genelde yaz sezonunun bitimine doğru bağların bozulmasıyla başlar. Daha sonra üzümler ezilir ve kaynatılır. Belli bir kıvama gelene kadar karıştırılarak güzel bir şekilde pişirilir. Köylerde yapılan pekmezler tamamıyla doğal olduğu için çok faydalıdır” dedi.

ramazanin-vazgecilmezi-bagisikligi-guclendiriyor-faydalari-saymakla-bitmiyor-002.jpg

YAŞ ÜZÜMDEN YAPILAN PEKMEZ KURU ÜZÜME GÖRE DAHA LEZZETLİDİR

Pekmezin iyi olanının tercih edilmesi gerektiğini belirten Kurucu, “Pekmezi alacak insanlar eşinden dostundan yapan varsa onlardan temin etsinler. Fabrikada yapılan pekmez de tercih edilebilir ama doğal olan köyde yapılan pekmezdir. Yaş üzümden yapılan pekmez kuru üzüme göre daha lezzetli olur çünkü yaş üzümün şırası daha çoktur” ifadelerini kullandı.

Etiketler :