'Ramazan, bağımlılıklardan kurtulmak için fırsat'

Yeşilay Genel Başkanı Öztürk, "Bağımlılıklarımızın farkına vararak, onlardan kurtulmamız için ramazan ayı eşsiz bir fırsattır." dedi.
'Ramazan, bağımlılıklardan kurtulmak için fırsat'

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, "Bağımlılıklarımızın farkına vararak, onlardan kurtulmamız için ramazan ayı eşsiz bir fırsattır." dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahmetiyle, bereketiyle ve güzelliğiyle gelen ramazanın, nefsi terbiye ettiği kadar, Müslümanların manevi dünyalarını da arındırmalarına imkan sağladığını belirtti.

Ramazan ayının sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Mücahit Öztürk, orucun bağımlılıklar açısından da bir arınma fırsatı sunduğunu, huzur, barış, adalet, kardeşlik ve paylaşma ayı olan ramazanın tüm bağımlılıklara merhem olabileceğine işaret etti.

"Oruç, bir terbiye vasıtasıdır"

Öztürk, "Zorluklara karşı iradeli olmayı, sabretmeyi, insanoğluna bağımlı olduğu her ne varsa ondan uzak durmayı öğreten oruç, aynı zamanda bir terbiye vasıtasıdır. Varlığın ve yokluğun anlamını yeniden hatırladığımız, paylaşmanın ve bir olmanın manevi hazzına ulaştığımız bu kutsal ay, her şeyden önce bağımlılıklardan uzak durmayı da bizlere hatırlatıyor. Daha sabırlı olmamıza, irademizi yüksek tutmamıza, israftan kaçınmamıza vesile oluyor." diye konuştu.

Ramazan ayının insanlara soluklanma imkanı sunduğunu ve maneviyatın değerini hatırlattığını belirten Mücahit Öztürk, "Daha çok ve hızla tükettiğimiz, ilişkilerimizi teknolojinin sunduğu sanal imkanlar üzerinden yaşayarak aslında birbirimizden uzaklaştığımız, daha çok satın alarak haz ve statü peşinde koştuğumuz bu çağda oruç ve ramazan, bize durup bir kez daha düşünme imkanı veriyor." şeklinde konuştu.

"Sigarasız bir hayat mümkün"

Sigarasız bir hayatın mümkün olduğuna vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti:

"Hem dinimiz hem de kültürümüz bize 'kendini bilmeyi', 'azı karar, çoğu zarar' anlayışıyla yaşamayı öğütlüyor. İşte ramazan ayının en büyük güzelliği, paylaşmanın tadına varmak ve nefsine hakim olmayı öğrenmektir. Bağımlılıklarımızın farkına vararak, onlardan kurtulmamız için ramazan ayı eşsiz bir fırsattır. Sigara ve alkolün yanı sıra günlük yaşantımızı aksatacak derecede teknolojiye bağımlılığımızı da bu ayda sınırlandırmamız mümkün. Sigarasız bir hayat mümkün."