Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, herkesin kardeşçe yaşadığı bir dünya için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Bostancı, Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa katılanlarla bayramlaşan Bostancı, burada yaptığı konuşmada, sevinçlerin paylaşıldığında çoğalacağını, acıların da azalacağını söyledi.

Bu nedenle cenaze, bayram gibi günlerde bir araya geldiklerini belirten Bostancı, dayanışmalarını göstermeyi amaçladıklarını anlattı.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Bostancı, "Geçmişte de öyleydi. Bu ülkeyi güçlü yapan atalarımız gibi bizler de gelecekte çok daha diri, çok daha canlı, çok daha güçlü bir hale bu ülkeyi getirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Allah'a şükür, bugün Türkiye'nin ulusal sınırları var, muhakkak ama hinterlandı, ilişkili olduğu alan çok daha değişik." diyen Bostancı, Türkiye'de yaşayanların sosyal ve kültürel akrabalıklarının Balkanlardan Kafkaslara, Ortadoğu'ya kadar uzandığına dikkati çekti.

Türkiye'nin amacının dünya barışının sağlanması olduğunun altını çizen Bostancı, şöyle devam etti:

"Barış herkes için iyidir. Bunu herkes bilir, ama yine de barışın yanında çatışma, acı, zulüm ve gözyaşı birlikte yaşanır. Sadece sınırlarımız içinde değil, dışında kalan coğrafyadaki insanları da bir ve kardeş kılmak için çalışanların, böyle bir kalp ve akıl taşıyanların içeride birlik ve beraberliği düşünmemesi mümkün olabilir mi? İçeride dövüşeceksin, dışarıda kardeşlik sağlayacaksın, yok böyle bir şey. İçeride de kardeş olacaksın dışarıda da. Çünkü bu ülkenin güçlü olması her türlü siyasetin, her türlü partinin ötesinde bu ülkenin insanlarının kardeşliğinden geçiyor."

Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aramızda farklılıklar olabilir. Bırakın başkaları ile aramızdaki farklılıkları, her bir insanın kendi içinde de kendine yabancı yanları vardır. Benzerlik arıyorsan dünyanın bir ucunda çok farklı kültürde, bir inançta da benzerliklerimizin olduğunu görürüz. Gidin Güney Amerika'ya, Afrika'ya, Japonya'ya, insan aynı insandır. İnsani olan hiçbir şey bize yabancı değildir. Kardeşlik arıyorsan her yerde vardır. Hasımlık arıyorsan onu da her yerde bulabilirsin. Bizim derdimiz kardeşlik. Bu ülkenin barışı, güçlü olması, birlik beraberliğini sağlamak ve bunu kardeşçe paylaşmak hem bu ülke hem de insanlık için iyidir. Elbette zorluklarımız var, elbette acı çekiyoruz. Bu coğrafyada insanı rahat oturtmazlar. Öyle Türkiye gibi güçlü olmak, diri olmak, çok daha geniş bir coğrafya ile ilişkili olmak, küresel ufku olmak şeklinde fikirleri, idealleri, düşünceleri olan ülkeleri hiç rahat bırakmazlar. O yüzden önce içimizde barış ve birliği sağlayacağız, sonra bunu halka halka genişleteceğiz. Sosyal ve kültürel devamlılığı olan coğrafyalardan başlayıp gücümüzün yettiğince evrensel bir ufka taşıyacağız. Bizim derdimiz herkesin kardeşçe yaşadığı bir dünya. Bu istikamette de çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. İnşallah bunda da birliğimizle başarılı olacağız."

Bayramlaşma programına CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Zehra Özyol ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.