Ramazan Bayramı kutlanıyor

-
Ramazan Bayramı kutlanıyor

Kütahya, Bursa ve Bilecik'teki vatandaşlar, Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlık ve şehitlikleri ziyaret etti. 

Kütahya'da Saray Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'ne gelen vatandaşlar, burada şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Duygusal anlar yaşayan şehit yakınları, mezarları çiçeklerle donattı. 

Şehitliği ziyaret eden Batuhan Uzun, ağabeyi Murat Uzun'un 19 yıl önce şehit olduğunu ve her bayram şehitliğe gelerek ağabeyi ve diğer şehitler için dua ettiklerini söyledi.

"Ağabeyim vatana feda olsun." diyen Uzun, "Tabi kaç kardeş olursak olalım, hepimiz bu vatan için şehit olmaya hazırız. Ülkemizin birliği ve kardeşliği için bizler de varız. Bütün şehit ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kurtul ise evinin Hava Şehitliği'ne yakın olmasından dolayı zaman zaman gelip şehitler için dua ettiğini dile getirerek, "Burada bizim şehidimiz yok ama tüm şehitler bizim evladımız. Allah rızası için, bu vatan için toprağa düşmüş evlatlarımızı bir Fatiha ile yad etmek istedik." dedi. 

- Asırlık "toplu mezarlık ziyareti" geleneği 

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, dini bayramlarda asırlardır sürdürülen gelenek çerçevesinde, bayram namazı sonrası camiden çıkan cemaat, topluca mezarlık ziyaretinde bulundu. 

Aralarında Kaymakam İbrahim Özdel ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın da yer aldığı yaklaşık 4 bin kişi, bayram namazını kıldıktan sonra mezarlık kapısında toplandı. Vatandaşlar daha sonra yakınlarının kabirlerinin ziyaret edip, dua okudu. 

Bursa'da da şehitlikler ve mezarlıklar, bayram namazının ardından vatandaşların akınına uğradı.

Yakınlarının kabri başında duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, dua okudu, çevredeki ziyaretçilere şeker ve lokum ikram etti.