Ramazan Bayramı kutlanıyor

-
Ramazan Bayramı kutlanıyor

 Eskişehir Valisi Azmi Çelik, eşiyle birlikte ilde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışanlarla bayramlaştı.

Vali Çelik ve eşi ilk olarak 75. Yıl Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar ve Hacı Süleyman Çakır Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle bayramlaştı.

Daha sonra 75. Yıl Çocuk Yuvası ve ardından da kız yetiştirme yurdu çocuklarıyla da bayramlaşan Vali Çelik ile eşi Emel Çelik, çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Kimsesiz çocukların yüzlerini güldürerek, onların gönüllerini almak için bir araya geldiklerini dile getiren Vali Tuna, bir kaynaşma günü olan bayramların, insanların birbirini hatırladığı, gönüllerin alındığı takdirde manasına uygun yaşanacağını söyledi. 

Daha sonra Hacı Süleyman Çakır Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan huzurevi sakinleri ve çalışanlarıyla bayramlaşan Vali Çelik ve eşi Emel Çelik, huzurevi sakinlerine bayram hediyesi verdi. 

Büyüklere saygının, küçüklere sevginin eksik edilmemesi gerektiği kaydeden Vali Çelik, huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenerek, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik için bayramların mükemmel bir fırsat olduğunu ifade etti.

Vali Çelik daha sonra Yenikent Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi Amirliği’nde giderek buradaki polis memurlarıyla bayramlaştı. 

- Vali Çelik'ten şehit ailesine ziyaret 

Vali Azmi Çelik beraberinde eşi Emel Çelikle, Mardin'in Nusaybin İlçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün ailesini evinde ziyaret etti.

Anne Türkan ve baba Yücel Gül’ü Gültepe Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret eden Vali Çelik, bu vatan uğruna canları veren şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Vatanın birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlerin bu amaçlarına ulaşamayacaklarını dile getiren Vali Çelik, şunları söyledi:

"Şehidimiz hepimizin şehidi, bu vatanın bir parçası, vatan evladıdır. Bizim inancımız gereği şehidimiz kutsal bir mevkidedir. Bizler devlet olarak her zaman yanınızda olacağız. Ben ve eşim her zaman sizin yanınızda, yakınınızdayız" dedi. 

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Vali Çelik, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, kardeşlik ve yardımseverliğini kimsenin bozmayacağını söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti aktaran Gül ailesi de, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan devlet büyüklerine teşekkür etti.