Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ramazan Bayramı için yola çıkan tüm sürücülerin aracında can taşıdığı bilinciyle hareket etmelerini istedi.
Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yoğun araç trafiği yaşanacak şehirlerarası yollarda vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk etmelerini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağına işaret eden Arslan, elim kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Arslan, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerin hem kendilerine, hem sevdiklerine ve başka insanlara zarar verdiğini vurgulayarak, sürücülere dikkatli olmaları ve bayram coşkusunu acıya çevirmemeleri çağrısında bulundu.

"Her sürücü aracında can taşıdığı bilinciyle direksiyon başına geçmeli"

Her bir sürücünün aracında can taşıdığı bilinciyle direksiyon başına geçmesini isteyen Arslan, "Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor." ifadelerini kullandı.

Sürücüleri, trafik kurallarına uymaları, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda uyaran Arslan, sürücülerin yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları gerektiğine dikkati çekti.

Arslan, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında, Yol Danışma Birimi'nin "0 312 415 88 00 ve 425 47 12" numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesi "www.kgm.gov.tr" adresinde hizmete sunulan "güzergah analizi" programı ile "yol durumu" sayfalarından en uygun alternatifleri sorgulamalarının mümkün olacağını hatırlattı.

TrenKart sahiplerine bayramda yüzde 50 indirim

Arslan, Ramazan Bayramı'nı kapsayan tarihlerde seyahat edilmesi koşuluyla TrenKart sahibi yolculara YHT ve anahat trenlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını ifade etti.