Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

RAMAZAN BEREKETİ

RAMAZAN BEREKETİ

            Rahmet, mağfiret, kurtuluş, bereket ve KUR'AN ayına kavuşmak ne kadar güzel.

            Aile bireyleri aynı sofrada iftar etme sevincini yaşamanın, dostlarla iftar programlarında buluşmanın ne kadar güzel olduğunu yeniden fark ettik.

            Ramazan Ayı, hayatımızı maddi ve manevi olarak etkileyen önemli bir zaman dilimidir. Sevinci, maddi/manevi paylaşımı oldukça yoğun, sabrı ve paylaşmayı öğreten mübarek bir aydır RAMAZAN.

            Çocukluğumuzun en güzel anları, sahura kalkmak, arkadaşlarımızla oruç tutma yarışında olmak, akşamları kurulan iftar sofrasının etrafında ezanı sabırsızlıkla beklemek olurdu.

            Uzun süren teravih namazlarında sabırsızlanarak yaptığımız yaramazlıklar yüzünden büyüklerimizden azar işitmek, hatırımızda olan güzelliklerdir.

            Toplumdaki ayrışmaların, çözülmelerin hızlandığı günümüzde, RAMAZAN İFTAR SOFRALARI, bu olumsuz gidişi olumlu yöne çevirebilme şansı verebilir. Birlikte yaşamayı, paylaşmayı, ötekileşmeyi önleyen bir etkinlik haline getirebilir.

            Ailemizden, akrabalarımızdan başlamak üzere, toplumun her kesimi için RAMAZAN AYININ güzelliklerini yaşamak ve yaşatmak insanlık ve İSLAM DİNİ açısından sosyal bir sorumluluktur.         

            Bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmek, gayret göstermek, toplumun huzuruna, birliğine katkıda bulunmanın sevincini/huzurunu yaşatır.

            TOPLU İFTAR SOFRALARI; yalnızca yeme/içme etkinliği olarak düzenlenmesi, Ramazan Ayının anlamına uygun bir faaliyet olarak görülmemesi gerekir.

            İnsanların birbirlerini en iyi anlayabilecekleri ortamlar sofra başlarıdır. Atalarımızın, "İnsanları en iyi tanımanın yolu, sofra başında ve yolculukta beraber olmaktır" sözü bu gerçeği açıklar.

            Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı merkezi ve şubeleri aracılığı ile düzenlediği/düzenleyeceği iftar sofralarını, yeme/içme formatından uzaklaştırıp, RAMAZAN MEKTEBİ haline getirme çabasında.

            ANADOLU VAKFI; "Çağımızın ihtiyaç duyduğu düşünce insanını yetiştirmeyi amaçlayan, insana hizmet etme anlayışını önemseyen, ideal insan yetiştirmeyi, çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimini toplumsal sorumluluk anlayışımızın gereği kabul ederek" çalışmalarını her fırsat ve ortamda sürdürmektedir.

            Bu çalışmaların gerçekleşmesine omuz verenler, yarım asra yakın ALLAH için birlikte olan, vefalı, fedakar gönül dostu kardeş olmuş insanlardır.

            İnsanların birlikteliğini sağlamanın en güzel ortamları, Ramazan iftar sofralarıdır. ALLAH için birlikte olmanın şuurunda olan ANADOLU VAKFI DOSTLARI iftar sofralarını fırsata çevirme gayretindeler.

            Bu amaçla Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Ankara Merkezi tarafından, Başkent Öğretmen evinde iftar programı düzenlendi. İftar programı oldukça kalabalık ve coşkulu idi.

            Konuşmalarında fikirlerini paylaşan "OKUL İNSAN" olarak rahatlıkla niteleyebileceğimiz ağabeylerimiz, ufkumuzu açıcı konuşmaları ile bizleri bilgilendirdiler.

            İftar sofrasında bir araya gelen bu nezih insan topluluğu, farklı iftar etme anlayışı ile yine farklılıklar yaşadı. Bu farklılığı ülkemizin her köşesine taşıma gayreti oldukça sevindirici.

            Bu iftar sofrasında olmamız bizlere yeniden heyecan kattı. Buluşmamızı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etmek borcumuz.

            Ramazan Bayramına, sağlıkla ve sıhhatle kavuşmak dua ve dileğimiz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR