"Ramazanda kan ihtiyacı azalmıyor"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "Ramazan, kış veya farklı coğrafi iklim olaylarında kan ihtiyacı değişmiyor. Ramazan aylarında da kan verilmesinin sağlığa olumsuz bir etkisi yok" dedi.
"Ramazanda kan ihtiyacı azalmıyor"

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ramazan ile kış veya farklı coğrafi iklim olaylarında kan ihtiyacının değişmediğini belirterek, "Ramazan aylarında da kan verilmesinin sağlığa olumsuz bir etkisi yok." dedi.

Kınık, Mimar ve Mühendisler Grubu Derneği'nin (MMG) Türk Kızılayı'yla Eminönü Meydanı'nda düzenlediği kan bağışı kampanyasına katıldı.

Grup refleksinin kişi refleksinden daha verimli olduğuna vurgu yapan Kınık, "Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaç. Dolayısıyla biz elimizden geldiği kadar özellikle organize grupları harekete geçirmeye çalışıyoruz. Onların kan bağışına olan duyarlılıklarını arttırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kan bağışı çalışmalarında 3 bin 300 kişiyle çalıştıklarını anlatan Kınık, şunları kaydetti:

"Ramazan, kış veya farklı coğrafi iklim olaylarında kan ihtiyacı değişmiyor. Ramazan aylarında da kan verilmesinin sağlığa olumsuz bir etkisi yok. Yine ameliyat olan, hastalanan insanların ihtiyaçları değişmiyor. Dolayısıyla bizler o durumun şartlarına uygun bir şekilde çalışma şart ve modellerimizi yeniden belirliyoruz. Ramazanda da kan bağışları devam ediyor. İftar ve sahur saatlerine göre ayarlıyoruz."

MMG Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik ise kampanya ile Kızılay'a bin ünite kan bağışında bulunmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yirmiye yakın şubelerimiz de Kızılay ile bu tür kampanyalar yapmaya devam edecek." dedi.