Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Ramazan'dan son notlar

Ramazan'dan son notlar

Ramazan’ın son günleri. Kadir gecesini de ihya ettiğimize göre bayram moduna girebiliriz artık.

Kadir Geceleri Konya’da ne kadar hoş geçiyor. Hoş geçen yerlerden biri de Konya İlahiyat Camiinde olandı.

İlahiyat Fakültesini halka açma konusunda ciddi çaba içinde olan, yeni Dekan A.Saim Arıtan ve yardımcıları Muhiddin Okumuşlar ve Muhammet Tasa gerçekten iyi iş başardılar.

Ramazan boyu İlahiyat bahçesinde serin Meram havasında, Kabe imamları tadında hafızlarla, hatimle, çoluk çocuk herkesin iştirak ettiği güzel bir teravih programları yaşattılar.

İlahiyat Camiinde Kadir Gecesi için geleneksel “Bal Şerbeti”  ikramı da olunca çok yoğun bir katılımla idrak edildi mübarek Kadir Gecesi.

Hatimle kılınıyor olmasına rağmen cemaatin 20 rekata devamlılığı da çok önemli. Gerçi o akşam 8 rekattan sonra çıkanlar olmadı değil. Dekan Arıtan’ın tespitine göre onlarda fakülte hocaları…

Mesela Mehmet Bayyiğit ve Sait Şimşek erken çıkanlardandı. Sait Hoca’nın Hayat Kaynağı Kuran Tefsiri, Ramazan için ideal bir seçimdi.Her evde mutlaka olmalı bu eserden. Öte yandan bundan sonra Mehmet Bayyiğit’e de Konya İlahiyatın hocası diyemeyeceğiz.

Mehmet Bayyiğit Hoca Balıkesir İlahiyat Fakültesinin kurucu dekanı olarak atandı. Yeni eğitim döneminde Balıkesir İlahiyat Fakültesi dekanı olarak göreceğiz hocayı. Çok isabetli bir atama olmuş. Mehmet Bayyiğit Hoca’ya yeni görevinde başarılar dileriz. Orayı da çok kısa sürede Konya standartlarına getireceğine hiç şüphemiz yok. Ayrıca MEB’de talim terbiye kurulunda üyelik görevini de sürdürecek Mehmet Bayyiğit Hoca.

 İlahiyat’ta ki teravih namazında Meram Belediyesinin ramazan misafiri Uğur Işılak’ta vardı. Hatimli teravih namazının tümünü kılan Işılak, TV programlarındaki partneri Ali Öge’yi gece de yanlız bırakmamış oldu.
Teravih sonu katkı sağlayan isimlere hediyeler takdim edilirken, milletvekili İlhan Yerlikaya bir konuşma yaptı ama fakültenin hocası da olan Cem Zorlu Umre’de olduğu için yoktu.

Gece namazda, fakültesinin neler yaptığını görmek isteyen Rektör Muzaffer Şeker’de vardı. Bizde kendisine böyle bir latife de bulunduk. “Hocam İlahiyatı Kadir Gecesinde kontrole mi geldin” diye. Kaza sonrası değnekle yürüyebilen Muzaffer Hoca, Kadir Gecesini geçirmek için İlahiyatı tercih etmiş. Sade bir mü’min tavrı yani.

Bal Şerbeti ikramı gece yarılarına kadar sürdü, teheccüd, tesbih namazı, sahur kumanyası… Esenlik vaktine kadar inen melekler selamladı da selamladı…

 

 
 
 
        TELAFER’E GİDEMEDİK
        Pazartesi günü yoldayız. Ankara’dan dönüyoruz. Konya’nın medya da yükselen yıldızı Kerem İşkan twitten mesaj atmış. “Akşam program yapma Telafer’e iftara gideceğiz.”
        Biliyorsunuz Telafer Irak’ta Musul’a bağlı çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı bir şehir. Geçtiğimiz yıllarda büyük Türkmen katliamları olmuştu. 450 binlerde olan şehir nüfusu 150 binlere kadar düştü. Zihinlerimizde o büyük katliamla hatırlıyoruz.

O mesajı alınca, Telafer mi Kerem? Şimdi Telafer’e değil de Özgür Suriye Ordusuna katılıp Hama veya Halep’e gitmek gerekir diye düşündüm.

Tabi Kerem’in kastı Meram’da ki Telafer Mahallesi. Konya Büyükşehir’in mahalle iftarları o akşam Telafer’in de olduğu birkaç mahallede.

O akşam için bir program yapamazdım, zaten hazırda iki iftar vardı.

MÜSİAD Konya Şubesi Ankara’da ki Konyalı bürokratlara iftar verdikten sonra şimdi de Konya’daki bürokratlara bir iftar verdi.

Ankara’daki Konyalı bürokratla bu yıl geleneksel 7. iftarı yaptılar. Konya bürokratlarına da bu yıl başlattılar, o da geleneksel olur.  Geçtiğimiz hafta kimsesiz Kız çocuklarına iftar verdiler, O kızların sevgili annesi Sıdıka Kara da MÜSİAD her yıl bu buluşmamızı geleneksel yapıyor dedi.

Geçtiğimiz yıl Simav depremine Konya’dan yardım gönderen tek kuruluş MÜSİAD. Yine Van depremine en hızlı ve en kapsamlı yardım götüren de Konya MÜSİAD. Ayder yardım işlerinde MÜSİAD, İHH’da MÜSİAD, öğrenci ziyaretlerinde yine MÜSİAD. Hatta 2 yıl önce Şırnak’tan öğrenciler Konya’ya gelmişler, birkaç yere uğradıktan sonra MÜSİAD’a gelmişler. MÜSİAD sizi geri çevirmez demişler yola çıkarken, 200 öğrenciye yemek vermiş, hediyelerle uğurlamış MÜSİAD. Bu konuda fazla söze gerek yok sanırım.

 
Son cümle Telafer iftarından olsun. Daha doğrusu mahalle iftarlarından. Geçtiğimiz günlerde yazmıştık, Mahalle iftarları büyük proje ama ikram çok zayıf diye. Bu süre zarfında ikramlarda hiçbir şey değişmemiş. Ilık su, boyalı meyve suyu, ucuz tulumba tatlısı. İrmik helvasız ve zerdesiz Konya pilavı.

Başkan Tahir Akyürek, bu iftarlarda ikram edilen meyve suyundan hiç içmiş midir veya o İrmik ve Zerde yerine geçen tulumba tatlısından hiç yemiş midir?

Başka sorum yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR