Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünü bitiren liselinin işi hazır

Edirne Milli Eğitim Müdürü Cırıt:- "Eğitimde geleceğe dönük bir şeyler yapmak gerekiyor. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz ve ülkenin kaderi. Dolayısıyla ülkenin kaderinin daha iyiye gitmesi için bu bölümü açmak zorundaydık. Mezun olduktan sonra iş gara
Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünü bitiren liselinin işi hazır

EDİRNE (AA) - Edirne'de Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünü bitiren öğrenciler istihdamda sıkıntı çekmeyecek.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünü tamamlayan öğrenciler teknisyen olarak mezun olup eleman açığı olan sektörde çalışmaya başlayacak.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölümden mezun olan öğrencilerin teknisyen olarak sektörde kolay şekilde iş bulacağını söyledi.

İstihdama yönelik bölümler açtıklarını belirten Cırıt, "Pek yakında Edirne'ye hızlı trenimiz gelecek. Bununla alakalı çalışmalar devam ediyor. Belki yarın ulaşım da raylı sistemlere doğru gidecek. Bunun altyapısını hazırlamak bizim için çok önemli. Eğitimde geleceğe dönük bir şeyler yapmak gerekiyor. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz ve ülkenin kaderi. Dolayısıyla ülkenin kaderinin daha iyiye gitmesi için bu bölümü açmak zorundaydık. Mezun olduktan sonra iş garantili olan bir bölüm." dedi.

Raylı sistemler bölümünden yetişen öğrencilerin gelecekte önemli görevler üstleneceğini anlatan Cırıt, şöyle devam etti:

"Bu bölüm çok önemli. Erzincan, Sivas, Eskişehir ve İstanbul'da ve bizde olan bir bölüm. Bizim de burada bu bölümü açmamız farklı bir boyut kazandırdı. Trakya bölgesine farklı bölüm kazandırdı. İnanıyorum çocuklarımızın başarısı her tarafta konuşulacak. Çünkü gelecekte çok tercih edilen bir bölüm olacak. Bu yılki öğrencilerimiz çok şanslı çünkü gelecek yıllarda öğrencilerimiz bu kadar şanslı olmayabilir çünkü talep çoğalacak. Yüzde 100 istihdam var bölümümüzde. Bu bölümü açarken de tek başımıza karar vermedik. İstihdam kurulumuz ve bakanlığımızın bu işe onay vermesiyle oluyor. Meslek liselerimizde bir bölüm açarken muhakkak ilgili bakanlıklardan da görüş ve fizibilite çalışmalarını istiyoruz. Biz buraya raylı sistemleri açarken Ulaştırma Bakanlığının fizibilite raporuyla beraber, İl İstihdam Kurulu'ndan aldığımız raporu bakanlığa göndererek bu bölümü açtık. Bu da şu anlama geliyor, gelecekte bu anlamda çok büyük bir istihdam açığımız var bu açığı da bir şekilde kapatmak için bu çocuklarımızın hiçbirisi boşta kalmayacak. Okullarını bitirir bitirmez hemen işleri hazır."

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal da öğrencilerin eğitimi için gerekli tüm alt yapı çalışmalarını hazırladıklarını ifade etti.

Bölümdeki öğrencilerin büyük bir hevesle eğitim aldıklarını dile getiren Ünal, "Üniversiteyi kazanmak isteyen öğrencilerimiz için yolları açık ama işbaşı yapmak isteyen öğrencilerimiz burada yapmış olduğumuz girişimlerde şu anda sinyalizasyon üzerine ihtiyaçların bulunduğu ya da bu alanda açıkların bulunduğu, mezun oldukları andan itibaren iş imkanı bulabilecekler. İnşallah 3 senenin sonunda iş sahibi yapma fırsatı yakalayacaklar." diye konuştu.

Öğrencilerden Emin Tekin ise bölümü geleceği olduğu için tercih ettiğini belirterek, "Yakın zamanda Edirne'ye de hızlı tren gelecek, ondan dolayı bu bölümün geleceği olduğunu düşündüm ve bu bölümü seçtim. Derslerimiz çok iyi ilerliyor." dedi.

Türkiye'de son yıllarda yapılan yatırımlarla büyüyen demir yolu sektöründe eleman ihtiyacı artınca, ara eleman ihtiyacını karşılamak içim meslek liselerinde raylı sistemler bölümü önem kazandı.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünü tamamlayan öğrenciler, teknisyen olarak mezun olup eleman açığı olan sektörde çalışmaya başlayacak.


Kaynak: