Real Madrid Barcelona'yı 3-1 yendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında oynanan maçta Real Madrid, Barcelona'yı 3-1 yendi.
Real Madrid Barcelona'yı 3-1 yendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında oynanan maçta Real Madrid, Barcelona'yı 3-1 yendi.

Barcelona bu sezonki ilk yenilgisini El Clasico maçında alırken, kaleci Claudio Bravo' da bu sezon ilk kez kalesinde gol gördü. FIFA'nın verdiği cezası dolan Uruguaylı Luis Suarez ise ilk kez resmi bir maçtaBarcelona formasını giydi. Vasat bir futbol sergileyen Suarez, 68. dakikada yerini Pedro'ya bıraktı. 

Barcelona 3. dakikada geliştirdiği ilk atakta Neymar ile golü buldu. Barcelona'nın erken gelen golüne karşılık vermek için ataklarını yoğunlaştıran ve daha fazla gol pozisyonu bulan Real Madrid, 35. dakikada Barcelonalı Pique'nin ceza sahasında topa elle dokunması sonrasında verilen penaltıyı Cristiano Ronaldo'nun ayağından gole çevirmesiyle, skora eşitliği getirdi. Bu dakikadan evsahibi takım, oyunda hakimiyeti eline geçirdi. İlk yarı 1-1 sona erdi. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, 50. dakikada Pepe ve daha sonra 61. dakikada Benzema'nın golleriyle 3-1 öne geçti. Real Madrid istediği skoru yakaladıktan oyun temposunu düşürürken, defansında açık vermedi.

Karşılaşma Real Madrid'in 3-1'lik galibiyetiyle tamamlandı.

Bu arada Barcelonalı Lionel Messi, La Liga'nın en fazla gol atan futbolcusu rekorunu El Clasico'da egale edemese de, maç boyunca verdiği paslarla göze hoş gelen bir futbol oynadı.

Maç sonunda Barcelona yenilgiye rağmen 22 puanla liderliğini sürdürürken, Real Madrid puanını 21'e çıkartarak 2. sıraya yükseldi.