Recep Konuk: “Bu Elbise Bu Bedene Dar Geliyor, Dar”

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: “Bu üniformada ısrar edenler şunu bilsin, Türkiye bu elbise ile nefes alamıyor. Bu elbise ile adım atamıyor. Bu elbise ile artık kolunu oynatamıyor. Bu değişiklik kısmi bir değişikliktir.
Recep Konuk: “Bu Elbise Bu Bedene Dar Geliyor, Dar”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Teşkilat mensupları ve STK temsilcileri ile Karaman’ın bütün köylerini, belde ve ilçelerini gezen Recep Konuk, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum sonucunda milletin bir karar vereceğini ifade ederek, “İnşallah 18 maddelik anayasa değişikliğine milletimiz onay verecek ve Türkiye önündeki bir eşiği daha atlayacak. Türkiye’nin hızlanmaya büyümeye ihtiyacı var. Kısır çekişmelerle kaybettiği zamanı telafi etmeye ihtiyacı var.

Milletimiz bu kısır döngüde kalıp durmak istemiyor, bu millet büyük olmak istiyor, şekil verilen değil, insanlığı tutup eliyle kaldıran, çağın lideri medeniyet merkezi bir Türkiye olmak istiyor. Anayasa Değişikliği Meclis Komisyonlarında 20 Aralık 2016’da görüşülmeye başlandı. O tarihten bu yana 4 aydan fazla zaman geçti. Hemen hemen 5 aylık süreç sonunda bu değişiklik milletimizin oyuna sunulabiliyor. TBMM öncesini de katarsanız Türkiye 6 - 7 ay boyunca Anayasa değişikliğine odaklandı. Sadece bu bile sistemin ne kadar geç ve ağır işlediğinin ispatıdır” dedi.

TÜRKİYE BU ELBİSE İLE NEFES ALAMIYOR

“Bu elbise bu bedene dar geliyor, dar” şeklinde konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Bu üniformada ısrar edenler şunu bilsin, Türkiye bu elbise ile nefes alamıyor. Bu elbise ile adım atamıyor. Bu elbise ile artık kolunu oynatamıyor. Bu değişiklik kısmi bir değişikliktir. Bu değişiklik, yakayı genişletip Türkiye’nin nefes alması, ağını genişletip adım atabilmesi, omzunu yükseltip elini kolunu oynatabilmesi için yapılan bir değişikliktir. ‘Evet’ oylarıyla inşallah Türkiye 16 Nisan’da büyüyen bedenine elbiseyi uyduracak. Bu değişiklik yeni ve büyük Türkiye’yi taşıyabilecek asıl elbise için bir prova olacak. Bu değişikliğe karşı çıkmak büyüyen ve büyümek isteyen Türkiye’ye büyüme bu elbiseye sığacak kadar ol demektir. Bu millet kararlı, bu millet küçülmeyi değil büyümeyi tercih ediyor. Çünkü şunu çok iyi biliyor, eğer Türkiye varsa dünyadaki mazlumların hakkını arayan bir ülke var, kimsesizlerin kimsesi bir ülke var. Türkiye varsa insanları sömüren sistemin yanlış olduğunu anlatan, adaletsizliğe, sömürüye itiraz eden bir ülke var. Yani bu millet sadece kendisi için değil, insanlık için büyümesi gerektiğini biliyor, insanlık için üretmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Ekonominin de iktisadında, kültüründe, medyanın da etkin güçlerin ifade ettiğinin dışında bir dilinin olduğunu bu millet çok iyi biliyor, bunun için coşkulu bir şekilde ‘Evet’ diyor, coşkulu bir şekilde TBMM’nin iradesi ile yapılan anayasa değişikliğine sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

KARARNAME İLE TÜRKİYE YÖNETİLMEYECEK

“Ne diyorlar, Cumhurbaşkanı, kararname ile muhtarlıkları kapatacakmış, restoranları kapatacakmış, iş adamlarının fabrikalarına el koyacakmış. Bu kadar bayağı yalan olur mu?” diyen Recep Konuk, “Mevcut sistemde kararname hazırlama yetkisi Bakanlar Kurulunda. Şimdi hükümet Meclis dışından ve doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için, yürütme ve icraat alanında kararname çıkarma hakkı Cumhurbaşkanına tanınıyor. Cumhurbaşkanı temel haklar, kişi hak ve özgürlükleriyle siyasi hak ve ödevler ile anayasada kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda kararname çıkaramıyor. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kanunlarda farklı hükümler bulunması halinde kanun hükümleri uygulanıyor. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda kararname hükümsüz hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri anayasal yargı denetimine alınıyor.

Anayasada bu ifadeler açık şekilde belirlenmişken nasıl olacak da bu ülkeyi kararnamelerle yöneteceksin? Güneş balçıkla sıvanmaz, halkımız bu zırvalara inanmaz, bunun için güçlü bir ‘Evet’ ile anayasa değişikliğimizi milletimiz taçlandıracak” dedi.