"Referandum sonucu ciddi problemleri önledi"

"Referandum sonucu ciddi problemleri önledi"
"Referandum sonucu ciddi problemleri önledi"

Rajoy, "Bağımsızlığın getirebileceği ciddi sonuçları önledikleri ve yasalara titizlikle saygı gösterdikleri için İskoçları kutluyorum" dedi.

İskoçların "açık ve şüphe getirmeyecek bir şekilde" Birleşik Krallık'ın parçası olarak kalmayı seçtiklerini vurgulayan Rajoy, "İskoçya halkı, birliktelik ve ayrılma, izole olma ve açılma, istikrar ve şüphecilik, güvenlik ve risk arasında tercih yaptı. Ve Birleşik Krallık vatandaşları ile Avrupa için en iyi olanı seçtiler. Avrupa vatandaşları olarak, bizimle birlikte kalmaya, işbirliğine devam etmeye ve AB'nin büyük siyasi projelerini gerçekleştirmeye karar verdikleri için onları kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Avrupa tarihindeki trajedilerin aşılması ve gelecekteki meydan okumaların başarılı olması için AB'nin entegrasyonuna derinden inandığını" kaydeden İspanya Başbakanı, "Zafere ulaşmak için herkese ihtiyacımız var. Bu yüzden İskoçya'nın bizimle devam etmesinden çok mutluyuz" dedi.

Ana muhalefet lideri Sanchez'ten, İskoçya yorumu

 

Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez de katıldığı radyo programlarında "İskoçya, ayrılma ve bağnazlık yerine otonomu seçti. Bu, İskoçya, Birleşik Krallık ve Avrupa için iyi bir haber. Katalonya olayı, İskoçya'dan tamamen farklı bir konudur. İspanya'nın bu olaydan alması gereken, İskoçların kurumlarını güçlendirmesi ve geleceklerini Birleşik Krallık'ın geri kalanı ile paylaşmasıdır. Birlik olmanın faydalarını daha fazla konuşmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.