Refik Tuzcuoğlu müsteşar yardımcısı oldu

Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu'na yeni görev...
Refik Tuzcuoğlu müsteşar yardımcısı oldu

Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.

Tuzcuoğlu kimdir?

1967 yılında Konya’da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversiteye başladığı yıl, aktif olarak gazeteci-yazarlık hayatı da başlamış oldu. Ağırlıklı olarak iç politika konularında araştırmalar yaptı. Makale ve gündemle ilgili yazıları muhtelif basın  organlarında yayınlandı. 
 
Basın alanında yürüttüğü faaliyetlerin ardından aile şirketlerini yönetmek maksadıyla memleketi Konya’ya döndü. Konya’da da ticaret, STK’larda eğitim ve kültür-sanat hizmetleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Konya Sanayi Odası’nda danışmanlık yaptı. Genel yayın yönetmeni olarak Lonca Dergisi’ni yayın hayatına kazandırdı.
 
“Erdemliler Hareketi”ne Konya’dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti’nin Konya’da kuruluş sürecine katkılarda bulundu. 
 
2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı, genel koordinatörlük ve KASKİ Yönetim Kurulu Üyelik görevlerini birlikte üstlendi. 
 
Refik Tuzcuoğlu’nun zaman zaman yazdığı yazılar ulusal gazetelerde yayınlanmaktadır. Bunun yanısıra; Medeniyet Perspektifimizde Şehir ve İnsan, Dünya ve Türkiye Nereye? Gençlik Ne Yapmalı? gibi konularda, konferans ve seminerler vermiş/vermeye devam etmektedir.
 
Evli ve üç çocuk babasıdır. 
İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kaynak:YENİ HABER