Rehinelerin Başbakan Davutoğlu'ndan tek isteği

"TUR" uçağı ile Ankara'ya gelen rehineler, uçakta Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kendilerini hacca göndermelerini rica etti.
Rehinelerin Başbakan Davutoğlu'ndan tek isteği

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun rehinelerle birlikte Şanlıurfa'dan Ankara'ya olan yolculuğu ilginç an ve sohbetlerin yaşanmasına sebep oldu.  
HACCA GÖNDERİLMESİ RİCASI
 
Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi.
Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.
 
DAVUTOĞLU ADAK ADADI
 
Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.