Reina katliamcısı oğlundan bakın ne istemiş!

Masharipov’un çektiği veda videosunda intihar eylemi yapacağını söylerken, oğlunun da büyüyünce kendisi gibi intihar eylemi yapması tavsiyesinde bulunduğu tespit edildi.
Reina katliamcısı oğlundan bakın ne istemiş!

Ortaköy'de bulunan Reina isimli gece kulubünde 39 kişiyi katleden ve saldırıdan 16 gün sonra yakalanan Abdulkadir Masharipov 25 günlük emniyet sorgusunun ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Masharipov'un soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alındı. Savcılık sorgu sonrası Masharipov’u 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Nitelikli Şekilde Birden Fazla Kişiyi Öldürme', 'Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması' suçları kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik Masharipov’un tutuklanmasına hükmetti. Masharipov Silivri cezaevine gönderildi.  

SİLİVRİ CEZAEVİNE GETİRLDİ

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov yoğun güvenlik önlemleri altında zırhlı araçla adliyeden çıkarılarak, polis eskortu ile Silivri Cezaevine getirildi.

Silivri Cezaevine konan Masharipov’un tek başına özel güvenlikli bir hücrede tutulacağı belirtildi.

AİLESİNE SAHİP ÇIKACAKLARINI SÖYLEMİŞLER

Savcılık tutuklamaya sevk yazısında Masharipov'la ilgili çarpıcı detaylara yer verdi. DEAŞ terör örgütünü Türkiye’deki eylemlerin organize eden “Ebu Cihad” kod isimli sorumlu Abdulkadir Masharipov’a ses kaydı gönderdi. Bu ses kaydı Masharipov’un kaldığı evdeki tabletten ele geçirildi. Ses kaydında eylem sonrası Masharipov’un ailesine DEAŞ örgütü tarafından sahip çıkılacağı, bu konuda endişelenmemesi söylendi. 

OĞLUNDAN DA İNTİHAR SALDIRISI YAPMASINI İSTEMİŞ

Masharipov’un kullandığı ve ifadesinde şifrelerini savcılıkla paylaştığı mail adresi mahkeme kararı alınarak üzerinde inceleme yapıldı. Masharipov 27 Aralık 2016 tarihinde saat 23:57 sıralarında bir veda videosu çekti. Video görüntülerinde istihşad (intihar) eylemi yapacağını, çocuklarının büyüyünce zorluk çıkarmamalarını ve oğlunun da büyüyünce kendisi gibi istihşad eylemi yapması tavsiyesinde bulunduğu tespit edildi.  Masharipov’un veda videosunu çekimi eşi Zarina Nurullayeva tarafından yapıldığı tespit edildi.

KAYNAK: MİLLİYET