Reis demeden terk etmek yok

Reis demeden terk etmek yok

FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran vatandaşlar nöbetlerine devam ediyor. Mevlana Meydanı’nda sabah namazına kadar kutlu direnişini sürdüren Konya halkı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boşaltın talimatını verene kadar yerlerinden ayrılmayacaklarını söylüyor.

“turkiye-diger-islam-ulkelerine-ornek-oldu”.jpg“TÜRKİYE DİĞER İSLAM ÜLKELERİNE ÖRNEK OLDU”

Darbe gecesi korkuya kapıldıklarını ancak Recep Tayyip Erdoğan’ı televizyonda gördükten sonra rahatladıklarını ifade eden Baki Bülbül, “Halkımızdan Allah razı olsun. Sokaklara inmeselerdi işler daha da farklı olabilirdi. İşin açıkçası hepimiz korktuk. Ta ki reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı görene kadar. Onu görünce içimize su serpildi. Daha sonra doğal olarak kendimizi meydanlarda bulduk. Konya halkımıza meydanları doldurdukları için çok teşekkür ediyorum. Milli irademize sahip çıktılar. Meydanlarda beklediğimden daha fazla kalabalık oldu. Her günümüzün böyle birlik beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin darbeye karşı yapmış olduğu ayaklanma diğer İslam ülkelerine de örnek teşkil eder. Çünkü medyadan da görmüş olduğumuz kadarıyla dünya bizden övgüyle söz ediyor. Zannediyorum ki diğer Müslüman topraklarının vatandaşları da bizi örnek alacaklardır” dedi.

 

“TÜRKİYE İÇİN BİR DEVRİMDİ”

“turkiye-icin-bir-devrimdi”.jpg“Ne güzel bir milletmişiz ki böyle bir darbe kalkışmasına gereken cevabı verdik” sözleriyle konuşmalarına başlayan Duran Küçükünal, “Bunu Avrupa da gördü. Avrupa’nın tedirginliği zaten bizim bu büyümemizdi. 1961’de rahmetli Menderes’i asanlar, o zaman ağlatan insanlar, 1993’te rahmetli Özal’ı zehirleyerek vefat etmesini sağlayanlar bugün de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmeye çalıştılar. Ama elhamdülillah ki halkımız buna tepkisiz kalmadı. Çok doğru bir karar aldılar. Burada konuştuğumuz bazı polis arkadaşlarımızın da söylediği gibi halk çıkmasaydı çok büyük sıkıntılar çekecektik. Darbeyi gerçekleştirme riskleri çok yüksekti. Bu Türkiye için bir devrimdi. 15 Temmuz 2016’nın Türkiye’nin ikinci kurtuluş savaşı olduğunu düşünüyorum ben. Çanakkale’den sonraki en büyük zaferdir bu. Türküyle, kürdüyle, lazıyla hep birlikte tepkimizi gösterdik. Bundan sonra daha güzel günleri göreceğimize inanıyorum. Bundan sonra paralelcilerin bir daha ayaklanmayacağını, hatta ayaklanmak için teşebbüste dahi bulunmayacaklarını düşünüyorum. İnşallah daha güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIMIZIN BİRLİĞİNE ÇOK SEVİNDİK”

“halkimizin-birligine-cok-sevindik”.jpgTürkiye’nin siyasi sahnesinin darbelerle dolu olduğunu söyleyen İlkay Altun, “Biz kendimiz görmedik ama hep anlatılanlardan, değişik iletişim kanallarından öğrendiğimiz kadarıyla bu millet, bu darbelerden hiçbir fayda görmemiş. Görmediği gibi bu devletin fidan gibi delikanlıları bu sıkıyönetimler yüzünden toprağa gönderilmiş. Birçok meçhul kardeşlerimiz, şehitlerimiz var. İsimlerini dahi bilmiyoruz. Nerede olduklarını bilmiyoruz. Mezarları dahi yok. Bu yüzden zaman içerisinde halkın bilinçlenmesi, özgürlükleri içerisinde daha fazla durulması, istiklalinin ahlaksızlara, darbecilere verilmemesi için canları pahasına olsun meydanlara çıktılar.  Bu sebepten dolayı bütün halkımızdan Allah razı olsun. Başkomutanımız bize artık evlerinize gidin, hayat artık normale döndü deyinceye kadar nöbetimize devam edeceğiz. Halkın kitlesel birlik beraberliğini gördüğümüz zaman çok sevindik” şeklinde konuştu.

 

 

“MEMLEKETİN HUZURUNA SABOTAJ YAPTILAR”

“memleketin-huzuruna-sabotaj-yaptilar”.jpgFetullahçı Terör Örgütü’nün özellikle son yıllarda yeterince memleketi rahatsız ettiğini söyleyen Kerim Candan, “Memleketin huzur ve istikrarına bir sabotaj yaptılar. 17-25 Aralık sonrası Gezi olaylarındaki tutumları ve bu darbe süreciyle Millet olarak bu paralel örgütün def edilmesini istiyoruz. Toplum arasına fitne girdiği zaman huzur bozuluyor ve bunun önlenmesini istiyoruz. Yine bir darbe olayıyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz gecesi olağanüstü hareketlilik olduğunu fark edince televizyonu açtım. TRT’de bildiriyi canlı izledim. Bunun bir şaka olup olmadığını düşündüm. Bildirinin bitmesini beklemeden hazırlanıp dışarı çıktım. Çünkü daha önceki darbelerden bildiğimiz kadarıyla bunun faturasının kötü olacağını düşünerek ve engel olabileceğimizi hissederek valilik önüne geldik ve burada tepkimizi en güzel şekilde dile getirdik. Toplumumuzun bilinci, çağdaş olduğunu düşündüğümüz ülkelere bile örnek olacak düzeyde. Çünkü Avrupa ve Amerika’da böyle bir olay olduğu zaman böyle bir tepki gösterilir miydi emin değilim. Milyonlarca insan biraraya geldi ama herhangi bir asayiş olayı olmadı. Kaldırımlar sökülmedi, dükkanlar yağmalanmadı. Dünyaya örnek olduk” dedi.

 

“artik-yeni-turkiye-var”.jpg“ARTIK YENİ TÜRKİYE VAR”

“Vatandaşımız darbe girişimini çok güzel bir şekilde geri püskürttü” diyen Mehmet Gökmen, “Fetullah Gülen’i de sağlıklı bir şekilde tutuklatıp ölmeden Türkiye’ye iade ederlerse ve onun da burada icabına bakarlarsa daha güzel olacak inşallah. Tekrar böyle bir şey olursa tekrar halk sokağa inecektir. Biz de halkla beraberiz. Artık halkımız uyandı. Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla meydanlara akın etti. Bir daha olursa yine üzerine düşeni yapacaktır. Artık eski Türkiye yok, yen Türkiye var. Allah’ın yardımıyla daha iyi yerlere geleceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“DARBECİLERİ LANETLEMEK İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

“darbecileri-lanetlemek-icin-meydanlardayiz”.jpgDarbe girişimi olduğu günden beridir her gece meydanlarda nöbet beklediklerini söyleyen Sabri Şimşek, “ Bu darbecileri lanetlemek için buradayız.  Eğer halkımız ayaklanmamış olsaydı Suriye’nin durumuna düşebilirdik. Vatandaşımız bilinçli olduğundan dolayı Suriyeliler gibi vatanını savunmayan milletlere örnek olduk. Onlar da bu milliyetçilik ruhunu göstermiş olsalardı onlar da bu duruma düşmezlerdi. Bence birilerinin dualarını aldık ki darbe girişimini ucuz atlattık. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı İslam alemi büyük tehlikeye düşmüş olacaktı. Türkiye şuan İslam ülkelerinin lideri konumunda olduğu için tüm İslam ülkeleri bu gelişmelerden etkilenecekti. Çok şükür amaçlarına ulaşamadılar” dedi.

Kaynak:YENİ HABER