Rektör Şahin, Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda, üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgi vererek, akademisyenlerin sorularını yanıtladı.
Rektör Şahin, Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, Doç. Dr. Ali Atıf Polat, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Dekan Prof. Dr. Hüseyin Elmas, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, fakülte bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fakülte olarak hedeflerini anlatan Prof. Dr. Elmas, “Hedeflerimiz arasında fakültemizin tanınırlığı ve tercih edilme oranını artırma, öğrencilerimizin Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programlarına katılımını artırma, bölümlerin akademik personelini artırma yer alıyor. Konya dışındaki sergilerimizi devam ettirmemiz ve sanat galerimizde sanat ustaları ağırlamamız gerekiyor” dedi.
Rektör Prof. Dr. Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, Selçuk Üniversitesi’ni bulunduğu konuma taşıyan marka fakültelerden birisi olduğunu ve üniversitenin görünen çehresi olarak değer gördüğünü söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin çeşitli sıralamalarda aldığı derecelerden de bahseden Prof. Dr. Şahin, “URAP kriterlerine göre Türkiye’de 15’inci, dünyada da 981’inci sıradayız. Akademik Performans bildirileri de yapıldı ve gerçekleştirilen değerlendirmede 2000 yılından önce kurulan üniversiteler arasında 4’üncü sıradayız. URAP Kriterleri 5, akademik kriterler toplam 7 kritere bakıyor. Tüm bunlar değerlendirildiği zaman ilk 10’un içerisinde olan bir üniversiteyiz” diye konuştu.
Toplantı, Rektör Prof. Dr. Şahin’in konuşmasının ardından, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Toplantıda, Dekan Prof. Dr. Elmas tarafından Rektör Prof. Dr. Şahin’e kendi portresinin yer aldığı tablo da hediye edildi.