Renkli Pedallar’dan dönüşüme destek

Meram Gençlik Meclisi, Kentsel Tasarım Atölyesi bünyesinde ‘Renkli Pedallar’ adlı projeyle Dönüşüm Meram’a destek oldu.
Renkli Pedallar’dan dönüşüme destek

Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin bulunduğu ekip, Meram Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarında bisikletleriyle gezerek oluşturdukları raporu Başkan Toru’ya sundular.

Meram Gençlik Meclisi Üyeleri, Renkli Pedallar projesi kapsamında Meram Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin önünde bir araya geldiler. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gençlik Meclisi üyelerinden oluşan Renkli Pedallar ekibinin ‘Keşif ve Raporlama’ gezisine start verdi.

2-(custom).jpg

“GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Meram’ın yerel kalkınması için belediye olarak planlama ve dönüşüm hamlelerinin büyük bir hızla devam ettiğine dikkat çeken Başkan Fatma Toru, “Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilik alanında da çalışmalarımız devam ediyor. Bu meyanda gençlerimiz ve onların fikirleri bizim için çok önemli. Onlarla birlikte dönüşüm yapacağımız alanlarla ilgili bir çalışmaya imza attık. Mimarlık, şehir planlama gibi bölümlerde okuyan gençlerimiz, dönüşüm yapacağımız alanlarda bisikletleriyle gezinti yaparak, fotoğraf çekerek, anket yaparak, söyleşi yaparak bu alanlara ilişkin önerilerini ve fikirlerini belediye yönetimimizle paylaşacaklar” diye konuştu.

ORTAK PROJE

Gençlerden çok orijinal fikirlerin çıkacağına inandığını kaydeden Başkan Toru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu proje, hem gençlerimizin bakış açışı hem de toplumumuzun ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yerinde tespit edilebilmesi amacıyla farkındalık oluşturmak için belediyemiz ve Meram Gençlik Meclisimizin ortak projesiydi. Gençlerden çok orijinal fikirler çıkacağına inanıyorum. Şehir hepimizin. Sadece binalar inşa etmekle olmuyor. Şehirlere ruhunu veren, mana planında insanların yaşamını kolaylaştıran hizmetleri en iyi bir şekilde gençlerimizin tespit edebileceğine inanıyorum. Hepsine hayırlı yolculuklar, hayırlı çalışmalar diliyorum.”

“DÖNÜŞÜM MERAM’A DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”

Meram Gençlik Meclisi Başkan Vekili Gökçen Karasioğlu da, “Gençlik Meclisi olarak Kentsel Tasarım Atölyesi’nin ikinci ayağı olan ‘Renkli Pedallar’ı bugün itibariyle hayata geçirmiş durumdayız. Dönüşüm Meram’a destek olmak amacıyla bu projeyi yürütüyoruz. Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ile PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü öğrencilerinin bulunduğu ekibimiz bugün itibariyle hem saha çalışması hem de anket yaparak kentsel dönüşüme destek olacağız” dedi.

Meram Gençlik Meclisi Üyeleri, daha sonra bisikletleriyle kentsel dönüşüm alanlarını gezerek rapor oluşturdular.