Resmen açıklandı! Milli Takım'da yeni dönem

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takımın yeni antrenörünün Ufuk Sarıca olduğunu resmen açıkladı.
Resmen açıklandı! Milli Takım'da yeni dönem

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü'ne getirilen Ufuk Sarıca, hem milli takımı aynı zamanda da Beşiktaş Sompo Japan’ı çalıştırmaya devam edecek. Sarıca oyunculuk döneminde Koraç Kupası’nı kazanırken, antrenörlük kariyerinde ise Pınar Karşıyaka’yı 28 yıl aradan sonra lig şampiyonu yaptı. 

Ergin Ataman’dan boşalan A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü'ne Beşiktaş Sompo Japan’ı çalıştıran Ufuk Sarıca getirildi. Sarıca hem milli takımı hem de siyah-beyazlıları çalıştırmaya devam edecek. Ufuk Sarıca, milli takımın Ergin Ataman döneminde yardımcı antrenörlük görevindeydi.

Sarıca, Koraç Kupası kadrosundaydı
Basketbol kariyerine Efes Pilsen’de başlayan Sarıca, Ülkerspor, Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka ve Beşiktaş'ta forma giydi. Ufuk Sarıca, oyunculuk döneminde Efes ile birlikte Koraç Kupası’nı kazanırken, 5 kez Türkiye Ligi, 4 kez Türkiye Kupası ve 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı.