Restaurant ve cafe sektöründe yeni dönem

Klasik tatlarla modern tatlar birleştiğini belirten Aygül Erdem, “Cafe ile restaurant birleşti diyebiliriz. Gelen misafirlerimiz karnını doyurduktan sonra çayını, kahvesini içeceği veya pastasını yiyebileceği bir konsept oluşturduk” dedi.
Restaurant ve cafe sektöründe yeni dönem

Yaşantılarında bir eksiklik hissettikleri için yeni bir konseptle Kahve Ateşi’ni açtıklarını aktaran Kahve Ateşi İşletme Müdürü Aygül Erdem, “Rahatlamak ve bir çay içmek için dışarıya çıktığımızda, çocuklarla rahat oturabileceğimiz bir yer ihtiyacını hissettim. Veli toplantıları oluyordu, ancak çocuklar başımızda bitiyordu. Açık alanları çocuklar için alan var. Ancak kapalı alanlarda ise bu alanları bulamıyorsunuz. Bu da bizi üzüyordu. İçerisinde kapalı oyun alanı barındıran Kahve Ateşi’nin ilk konsepti Konya’da başlatıldı. Yaklaşık 2 buçuk ay önce açılan bir işletme, 600 metrekare soft çocuk oyun alanına sahip. Konya’nın kapalı çocuk oyun alanında en büyük hizmeti sağlıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızı da eğitimli arkadaşlardan seçmek istedik. Anasınıfı öğretmenliği, çocuk gelişimi öğretmenliği, ilkokul öğretmenliği gibi başında eğitmeni olan, hem eğlendirecek hem öğretebilecek bir ortam yaratmak istedik” diye konuştu.

kahve-atesi-konya-(2).gif

BAYAN VE ERKEKLERE AYRI MESCİT

Yemekli ve kahvaltılı toplantılar için üst katta bulunan alanda sinevizyon gösterimlerinin yapılabileceği ir ortam hazırladıklarının altını çizen Erdem, “Mimarla ilk konuştuğumuzdaki şartımız Mescitti. Biz bunun zorluğunu çok çekiyorduk. Bayan erkek mescitlerinin ayrı olduğu mescitler, restoranların bir kısmında var. Ancak kahve yerlerinde ise ben görmemiştim. Üst katımıza bayan ve erkeklerin ayrı ayrı kullanabileceği mescit yaptırdık. Şuanda, Kahve Ateşi olarak 400 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Terasımızın da faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayı 550’ye kadar çıkacak” şeklinde konuştu.

kahve-atesi-konya-(5).gif

“TEMİZLİK VE HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ”

Oyun alanlarının tamamen alerjik mikrop üretmeyen özel maddelerden üretildiğine dikkat çeken Erdem, “Düzenli olarak bakımları yapılıyor. Bu oyun alanlarının temizliği çok önemli. Gittikleri yerde çocukların oynayabileceği alanlar varsa, bu temizliğe ve hijyene dikkat edilmesi gerekiliyor. Çalışan bayanlarımızın personellerin ilgi ve alakalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bir de kapalı ortamlarda olan nargile cafelerin bazılarında kapalı oyun alanları oluyor. Çocuklarımızın öyle yerlere gitmelerini biz tasnif etmiyoruz. İşletmelerde bunlara dikkat edilmesi çocukların sağlığı noktasında çok önemlidir. Çocukların sosyal yaşamında gelişmesi için aslında burası bir eğitim yeri. İlerleyen zamanlarda çocuklarımızın daha da iyi eğitim alarak gelişmesi için çeşitli faaliyetler yapacağız. Ev kazalarından korunma yöntemleri, depremden korunma yöntemleri gibi çeşitli faaliyetlerinizi gelecek aylarda Kahve Ateşi’mizde çocuklarımıza eğitim vereceğiz” ifadelerini kullandı.

kahve-atesi-konya-(3).gif

“KONYA’MIZ İÇİN GENİŞ BİR KONSEPT OLUŞTURDUK”

Menüde kahvaltılardan başlayarak et yemekleri ve tavuk yemeklerinin yer aldığına VURGU YAPAN Erdem, “Menümüz hem Anadolu yemeklerini kapsıyor hem de çocukların sevdiği aperatif pizza ve hamburgerleri kapsıyor. Zengin bir menüye sahibiz. Ailesiyle ya da arkadaşıyla gelip karnını doyurduktan sonra çayını, kahvesini içeceği veya pastasını yiyebileceği bir konsept. Konya’mız için geniş bir konsept oluşturmaya çalıştık. Ayrıca Mutfakta kullandığımız et sadece bonfile. Onun dışında kesinlikle et kullanmıyoruz. Tavuğun yine en kaliteli kısmından kullanıyoruz. Firmalarımızın belgelerine dikkat ediyoruz. Helal et konusunda belgeleri takip edip titizlikle inceliyoruz. Zaten et bize günlük geliyor. Dondurulmuş olarak gönderilmek istendi. Biz esnaf kazansın diye buradan aldık” şeklinde konuştu.

kahve-atesi-konya-(4).gif

KAHVESEVERLERİN UĞRAK NOKTASI

Hem Türk hem de Dünya kahvelerinin mevcut olduğuna değinen Erdem “Kolombiya, Etiyopya, Guatamala, Kostarika, Brezilya, Santos, Kenya gibi dünya kahveleri, menümüzde yer alıyor. Yani Afrika, Latin Amerika karması. Kahvenin en iyi yetiştiği bölgeler. Dediğim gibi sıcak çikolatalarımız, Aybige’nin kahvesi özel bir sunumla bakır fincanlarda sunuluyor. Kahvaltı olarak, insanlar hafta sonları ailesi ile ne yapalım, nereye gidelim, her ne kadar Konya’da birçok yer açılsa da kararsız kalınıyor. Kahvaltı konusunda çok iddialıyız. Mesela kahvaltı da belli bir saat oluyor. Bizde öyle bir şey yok. Saatte sınırsız kahvaltıya yeni bir tanım getirdik. Akşamın yedisinde sekizinde dileyenler kahvaltı edebiliyorlar. Sınırsız gece 23’e kadar kahvaltı yapılabiliyor” dedi.

kahve-atesi-konya-(6).gif

“KLASİK TATLARLA MODERN TATLAR BİRLEŞTİ”

Doğum günü organizasyonları, sünnet organizasyonları ve nişan gibi konularda da hizmet vereceklerine dikkat çeken Erdem, “Doğum günü organizasyonlarımızda öncelikle isme özel şarkı çalıyoruz. Ardından pastasını sunuyoruz. Biz de bir sistem var. O sisteme kişinin ismi girildiği zaman oradan sizin isminize doğum günü şarkısı yapılıyor. Aslında klasik tatlarla modern tatlar birleşti diyebiliriz. Yani cafe ile restaurant birleşti. Çocuk eğlenceleri ile doğum günü birleşti. Yani aslında toplu organizasyonlara çocuklar ile birlikte gelindiğinde çocuklar aileleri üzmüyor. İstedikleri etkinlikleri sınırsız tatlı ve yemekle taçlandırıyorlar. Hem de şehrin merkezinde otopark sorunu olmayan geniş ve havadar bir yerde çok rahat vakit geçirebiliyorlar” diyerek sözlerine son verdi.

kahve-atesi-(3).gif

kahve-atesi-(2).gif

kahve-atesi-(1).gif

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ