Rhodiapolis antik kentine karşılama merkezi

Rhodiapolis Antik Kentinde yapımına başlanılan karşılama merkezi inşaatının Aralık ayı içinde bitirileceği bildirildi.
Rhodiapolis antik kentine  karşılama merkezi

Rhodiapolis Antik Kentinde yapımına başlanılan karşılama merkezi inşaatının Aralık ayı içinde bitirileceği bildirildi. 2006 yılında kazı çalışmaları başlanan Rhodiapolis Antik Kenti için, Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan karşılama merkezi inşaatı devam ediyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Kültür Turizm Müdürlüğü görevlileri ve ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileriyle karşılama merkezi inşaatının devam ettiği yerde incelemelerde bulundu.

Karşılama merkezi inşaatı hakkında bilgi alan Çetinkaya,merkezin tamamlanmasıyla birlikte Rhodiapolis Antik Kentinin hem ziyaretçiler açısından hem de burada yürütülen faaliyetler anlamında farklılık ortaya koyacağını söyledi.

Antik kentin doğal yapısını bozmayacak doğal yapılardan yapılacak karşılama merkezinin yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Çetinkaya, "2006 yılında kazı çalışmalarının başlamasıyla gün yüzüne çıkan Rhodiapolis Antik Kentimiz, karşılama merkezinin yapılmasıyla halkın ziyaretine açılacak. Rhodiapolis Kumluca'nın tarihi, kültürel ve turizm açısından önemli bir antik kenti. Bizim için önemli bir antik kent. Bu anlamda karşılama merkezinin biran önce tamamlanması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: