Ribat sünnet şöleni gerçekleştirildi

Ribat Eğitim Vakfı'nın her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği sünnet şöleni bu yıl da büyük ilgi gördü.
Ribat sünnet şöleni gerçekleştirildi

Ribat Eğitim Vakfı yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarını ücretsiz sünnet ettirdi. Geleneksel olarak yapılan şölen Ribat Aşevi'nde gerçekleştirildi. Toplu sünnet şöleninde ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yetimlerin sünnetleri yapıldı.

Ribat Eğitim Vakfı, eğitim çalışmalarının yanısıra insani yardım çalışmaları ve sünnet çalışmaları ile de topluma hizmet ediyor. Ribat Eğitim Vakfı'nın geleneksel Sünnet Şöleni Ribat Aşevi'nde yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüze yakın ihtiyaç sahibi çocuğu sünnet ettirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, "Ribat olarak bizler onlarca farklı alanda Allah rızası merkezinde toplumumuza hizmet ediyoruz. Elbetteki öncelikle bu hizmetlerin yürütülmesini sağlayan Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ribat Aşevi Hizmetler Birimi müdürü Abdullah Çay şunları ifade etti. “ İnsana insan olduğu için yardım etmek, Zor şartlarda yaşayanlara Yaradanın açtığı rızık kapılarından biri olabilmek; İhtiyaç sahibi, yoksul ve yetimlerin derdini dert edinen, Acılarını paylaşan, Veren el ile alan el arasında köprü olmayı misyon edinen Ribat aşevi sıcak yemek yardımı, gıda paketleri, yakacak yardımları, eğitim ve kırtasiye yardımlarını ön planda tutarken, Ribat aşevi olarak bu yılda olduğu gibi her yıl yetim yavrularımızın ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlatlarını geleceğe ve hayata daha iyi tutunabilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bütün Konyalılara teşekkür ediyorum" dedi.

Sünnet şölenine dahil olan çocuklar Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği gezi otobüsüyle şehir turu gerçekleştirilirken program mehteran takımının dinletisiyle devam etti. Öte yandan sünnet olan çocuklara oyuncaklar hediye edilirken düğün yemeğiyle misafirlere ikramda bulunuldu.