Ribat'tan Komor Adaları'na yardım eli

Ribat'ın Komor Adaları'nda faaliyetleri sürüyor. Komor Adaları'nın farklı bölgelerinde 1050 çocuğu sünnet ettiren Ribat İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaparken bayanlara yönelik ise biçki-dikiş kursları açtı.
Ribat'tan Komor Adaları'na yardım eli

Türkiye’de yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, 'ulaşabildiğimiz her yerden Rabbimize karşı sorumluyuz' düsturuyla hareket eden Ribat İnsani Yardım heyeti, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Komor Adaları'nda Kurban Bayramı öncesinde ayni ve nakdi yardım başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu.

Komor Adaları'nın çeşitli bölgelerinde 1050 civarında çocuğun sünnetini de yaptıran RİBAT İnsani Yardım Derneği, bayanları meslek sahibi yapmak amacıyla da biçki-dikiş kursu açtı. Bu kapsamda Türkiye'den bir konteyner kumaş göndererek desteklerini devam ettirdi.

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman "Ribat İnsani Yardım Derneği olarak farklı ülkelerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ribat olarak ulaşabildiğimiz her yerden Rabbimize karşı sorumluyuz düsturuyla Sudan, Gazze ve Suriye,Afganistan'dan sonra Komor Adaları halkının da yardım çağrısına kulak verdik. Başta yetimlerimiz olmak üzere yoksul ailelere kıyafet, ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bölge halkının kurban sevincine ortak olmak amacıyla da altyapı çalışmalarını yaptık. Bu konuda bizlere destek veren ve hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, bize bu imkanı sağladığı için Rabbimize şükrediyoruz" diye konuştu.