Rida Derneğinden Çanakkale Çorbası

18 Mart tarihinde ecdadımızın tarih yazdığı şanlı destanın unutturulmaması ve Çanakkale ruhunun diri tutulması için tüm yurtta programlar düzenleniyor.
Rida Derneğinden Çanakkale Çorbası

Konya Meram - 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu’nda Çanakkale destanının unutturulmaması ve şehitlerimizi anmak için bir program düzenledi. 

Program Çanakkale Şehitleri için 1 dk saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra programın açılış konuşması, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleşti. Konu hakkında Okul Müdürü Fatih BAYRAM bir değerlendirme yaptı. Bayram konuşmasında "Biz, bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek  Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yüz yıl önce  yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır.  Ve bu vatanın bedelini ağır ödemiştir. Tam 253 bin şehit.

dsc01509.jpg 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, Çanakkale'ye gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barutun, top ve tüfeğin, iman ve azim karşısında yenik düşmesine şahit olmuştur. O öyle bir ruhtur ki  esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Bu ruh dün Malazgirt’te, İstanbul’un Fethinde, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de bugün ise 15 Temmuz’da ve Afrin’de aynı ruh, aynı iman ve cesaret var. Dünya artık bu topraklarda ezanın susmayacağını, bayrağın inmeyeceğini ve vatanın bölünemeyeceğini anlamıştır" dedi. Bayram konuşmasını çocuklardan Çanakkale'yi, şehitleri ve biraz sonra birlikte içecekleri buğday çorbasını hiç unutmamalarını isteyerek çok okumalarını ve çok çalışmalarını istedi. Program çocukların hazırladığı oratoryo, oyun ve marşlarla devam etti. Program RİDA Derneğinin dağıttığı yağsız buğday çorbası ikramıyla son buldu. Çocuklarla karşılıklı çorba içen Okul Müdürü Fatih BAYRAM, çorba ikramını alan çocuklarla Çanakkale ruhunu konuştu. Bayram son olarak programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.