Rio 2016’nın en genç sporcusu Türkiye’den

Gençlik ve Spor Bakanlığı Brezilya’nın Rio kentinde bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Milli jimnastikçi 17 yaşındaki Tutya Yılmaz ise Rio’ya katılan en genç sporcu unvanına sahip.
Rio 2016’nın en genç sporcusu Türkiye’den

Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre; Rio 2016’da 28 olimpik sporun 42 disiplininde müsabakalar düzenlenecek ve dünyanın en iyi 10 bin 500 sporcusu bu oyunlarda yarışacak. Sporculara 6 bine yakın yönetici, teknik personel, hakem ve çeşitli alanda uzmanlar eşlik edecek. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda ayrıca 25 binden fazla akredite edilmiş basın mensubu da görev yapacak.

Rio 2016’nın en genç sporcusu Türkiye’den

5 Ağustos’ta açılışı yapılacak Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na, Türkiye 49 kadın ve 56 erkek olmak üzere toplam 105 sporcu ile katılacak. Rio 2016, Türkiye’nin çok branşta katıldığı olimpiyat olacak. Türkiye’den 110 sporcunun olimpiyat kotası almasına karşın 3’ü judo, 2’si de atletizmden olmak üzere 5 sporcu, katılma hakkı elde ettikleri halde kural gereği olimpiyatlara katılamayacak. Modern pentatlon, tenis ve kano branşlarında ilk kez olimpiyatlara katılacak olan Türkiye, binicilik, eskrim ve kürek branşlarında ise ilk defa kota alarak olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Türkiye, jimnastik branşında 108 yıldan sonra ilk kez bir erkek sporcu ile olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Milli jimnastikçi 17 yaşındaki Tutya Yılmaz ise Rio’ya katılan en genç sporcu unvanına sahip. Yüzme erkeklerde Nezir Karap ise ilk defa A barajını geçerek kota alan sporcu oldu.