İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Rıza hoca sayesinde Konya, artık zorlu deplasman değil!

Rıza hoca sayesinde Konya, artık zorlu deplasman değil!

Yıllardır evinde kolay kolay maç vermeyen bir Konyaspor’dan, evinde kazanamayan bir Konyaspor’a doğru gidiyor takım... Bu da Rıza Çalımbay’la kendi evinde doğru bir taktik anlayışı ile maça çıkmadığını gösteriyor.

Ligin ilk maçından beri süren skoru koruyamama durumu geriye düştüğünde reaksiyon gösterememe hastalığına doğru ilerliyor. Konyaspor’un havadan puan kayıplarını eklediğimizde belki de bu takım şu an ligin zirvesindeydi. İnsan da en çok ona üzülüyor.

Bu arada hocanın oyuncuları suçlaması devam ediyor. Kaybedilen her maçın sorumluları olarak oyuncularını gösteriyor. Kendisi mağlubiyeti hiç üzerine almıyor.

Birçok takımda bu kadar geniş kadroya sahip oyuncu topluluğu yokken hoca hala, kadronun yetersiz olduğu görüşünü savunuyor. Kaç maç hazır değil dediği Hurtado sakatlanınca bu kez kötü sonuçları Hurtado’nun eksikliğine bağlamaya başladı.

Kapanan bir takımla, kontratak düşüncesiyle maça çıkan Rıza Çalımbay ve 11’inde Mustafa Yatabare’yi kanat oynatmak ne kadar doğru? Aslında en çok tartışılacak konulardan biri de bu! Yatabare’nin performans düşüklüğü, Jahovic’in oynama isteğini herkes gördü. Bir Rıza hoca göremedi!

Takımın sıralamasında sorun olmaması belki de hocanın en çok güvendiği durum! Ancak ateş hattı ile arada yalnızca 5 puanın kaldığı unutulmamalı! Her şey kabul edilir, mağlup olunabilir, puanlar kaçabilir! Lakin kendi evinde kazanamayan bir Konyaspor düşünülemez! Eskiden rakipler, “Zorlu Konyaspor deplasmanı” diyerek geliyorlardı.

Şimdi ise Konyaspor’un evinde kazanamadığı düşüncesiyle gelecekler! Hocanın oyuncuları eleştirecek söylemlerden ziyade, performanslarını artıracak tavırlarda bulunması ve ona göre çalıştırması gerekiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR